Τεχνολογία

Google Photos: Ο λόγος που κάποιοι έχουν ακόμη απεριόριστο χώρο

Google Photos: Ο λόγος που κάποιοι έχουν ακόμη απεριόριστο χώρο
Η Google κατάφερε να μπερδέψει για ακόμη μία φορά τους χρήστες του Android λογισμικού

Η νέα πολιτική της Google σχετικά με τον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει στους χρήστες τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου και από τότε δεν παρέχει πλέον δωρεάν απεριόριστο χώρο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Google Photos. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες κατάφεραν να ανεβάσουν πολλά GB πολυμέσων χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του χώρου αποθήκευσης του λογαριασμού τους. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Πώς είναι δυνατό κάτι τέτοιο;

Η απάντηση της Google

Το Android Police επικοινώνησε με την Google ζητώντας κάποια εξήγηση και ανακάλυψε ότι ορισμένοι χρήστες της υπηρεσίας είναι πιο τυχεροί από άλλους. Ενώ η νέα πολιτική τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, η εταιρεία δεν την έχει εφαρμόσει σε όλους.

Η Google εφαρμόζει σταδιακά την πολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν χάσει αμέσως όλοι οι χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάζουν δωρεάν απεριόριστα αρχεία στο Photos. Γι’ αυτό ορισμένοι κατάφεραν να ανεβάσουν ένα σωρό πολυμέσα, χωρίς να καταναλώνουν μέρος του χώρου αποθήκευσης του λογαριασμού τους.

Προωρινό προνόμιο

Ωστόσο, σύμφωνα με το wifinews, πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτό το προνόμιο είναι προσωρινό, γιατί αργά ή γρήγορα η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών πέρα του ότι υπάρχει και ένα ακόμα σενάριο.

Η Google ανέφερε επίσης ότι η επεξεργασία των πρόσφατα ανεβασμένων αρχείων στο Photos μπορεί να καθυστερήσει και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αποθηκευτικός χώρος που πιάνουν δεν αντικατοπτρίζεται άμεσα. Πολύ απλά λοιπόν, μπορεί σε πρώτη φάση να νομίζετε ότι έχετε απεριόριστο χώρο και ξαφνικά να βρεθείτε με 0 διαθέσιμο χώρο και διαγραμμένα αρχεία – λογικά από τα τελευταία που ανεβάσατε. Γι’ αυτό, προσοχή στα uploads, ανεβάζετε λίγα, περιμένετε λίγες ημέρες και μετά ανεβάστε και άλλα .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments