Ελλάδα

Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές – Προχωρά το έργο

Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές – Προχωρά το έργο
Ελληνικό: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.».

Σχεδόν επτά χρόνια από τη στιγμή που έπεσαν οι πρώτες υπογραφές μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού, σήμερα οι δύο πλευρές ουσιαστικά ολοκλήρωσαν εκείνη τη συμφωνία υπογράφοντας τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.».

Στο Ελληνικό αναμένεται να δημιουργηθούν 70.000 θέσεις εργασίας, ενώ η Lamda Development είχε κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο επενδυτικό στοίχημα της σύγχρονης Ελλάδας». Ελληνικό

Ελληνικό: Την τελετή υπογραφής μετέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέδωσε μέσω Facebook την τελετή υπογραφής που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Εκ μέρους του Ταμείου υπέγραψε ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Ελληνικό: «Ιστορική μέρα»

Για «ιστορική μέρα» για τη Lamda, τους μετόχους της και την ίδια χώρα, είχε κάνει λόγο προ δύο ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου κατά την τακτική ΓΣ των μετόχων της εταιρείας. Ελληνικό

Τότε η διοίκηση του ομίλου είχε αναφερθεί στα επόμενα βήματα για το project συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ στην πλήρη εξέλιξη, αναφέροντας ειδικά για το θέμα του καζίνο και τις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της κοινοπραξίας ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στο σχήμα του ‘’Inspire Athens’’ (Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει για τις προθέσεις του. Υπενθυμίζεται πως η αναγγελία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ήρθε ακριβώς μετά τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε το πράσινο φως για την εκκίνηση του επενδυτικού πλάνου στο Ελληνικό. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην πρώτη φάση των έργων που θα διαρκέσει 5 έτη θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές (υπόγεια δίκτυα ηλεκτρισμού, αποχέτευσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, φυσικού αερίου κ.α), δρόμοι, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής όπως η υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Ποσειδώνος. Το έργο της υπογειοποίησης θα περιλαμβάνει το τμήμα που θα ξεκινά από το σημείο που βρίσκεται το νυχτερινό κέντρο Ποσειδώνιο και θα καταλήγει στην Λεωφόρο Αλίμου. Το κόστος είναι περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments