Αθλητισμός

Tour de France: Απίστευτη καραμπόλα με τραυματίες

Tour de France: Απίστευτη καραμπόλα με τραυματίες
Tour de France: Η αυτοσχέδια πινακίδα οπαδού προκάλεσε χάος στο Tour de France.

Μία τεράστια καραμπόλα σημειώθηκε στο Tour de France προκάλεσε χάος στον αγώνα της Βρετάνης και πτώσεις δεκάδων ποδηλατών, ενώ σύντομα ακολούθησε και δεύτερη. Τα ατυχήματα σε ποδηλατικούς αγώνες δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο. Πέρυσι, στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας ένας αθλητής εισήλθε σε κώμα μετά από τραυματισμό, από το οποίο συνήλθε λίγες μέρες μετά.

Tour de France: Η απίστευτη καραμπόλα εξαιτίας ενός απρόσεκτου οπαδού

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Julian Alaphilippe ωστόσο απέφυγε το μεγαλύτερο μέρος της καραμπόλας. Ο αγώνας ξεκίνησε από το δυτικό λιμάνι της πόλης του Μπρεστ σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι ενθουσιώδεις οπαδοί βγήκαν στους δρόμους των γραφικών χωριών της Βρετάνης. Αλλά μερικοί ήταν απρόσεκτοι.

Ένας από τους φίλους που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τους ποδηλάτες να περνούν κρατούσε μία αυτοσχέδια πινακίδα που έγραφε “Allez Opi-Omi” – ένα μήνυμα χαιρετισμού στον παππού και την γιαγιά του. Η μεγάλη πινακίδα, που έγραφε ένα ενθαρρυντικό μήμυμα για τους συμμετέχοντες στο 1ο ετάπ του Tour de France, έκλεισε τον δρόμο στους ποδηλάτες και προκάλεσε την «καραμπόλα».

Ο οπαδός κοιτούσε στην κάμερα όταν ο Γερμανός Tony Martin, έπεσε πάνω της. Ακολούθησαν δεκάδες ποδηλάτες προκαλώντας χάος. Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη αναποδιά. Με περίπου 5 χιλιόμετρα να έχουν απομείνει, ο Chris Froome ήταν ένας από τους ποδηλάτες που ενεπλάκη σε δεύτερη καραμπόλα. Tour de France

Tour de France: Έκκληση από τους διοργανωτές

Όλα αποτυπώθηκαν από τις κάμερες που παρακολουθούσαν την διάσημη ποδηλατική κούρσα. Σύμφωνα με τη New York Post, ο βετεράνος ποδηλάτης Τόνι Μάρτιν ήταν εκείνος που έπεσε πάνω στην πινακίδα και σωριάστηκε με το ποδήλατό του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να παρασύρει και άλλους δεκάδες συμμετέχοντες στην κούρσα. Πολλά ποδήλατα έπαθαν ζημιές από την πτώση, ωστόσο δεν είναι σαφές ακόμα αν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ή όχι.

Ο Μάρτιν επέστρεψε στη δράση μετά την καραμπόλα, όμως ο Τζάσα Σάτερλιν από τη Γερμανία αποσύρθηκε, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. Η διοργάνωση ζήτησε από τους θεατές να σέβονται την ασφάλεια των ποδηλατών και να μη ρισκάρουν να τους παρεμποδίσουν, για να τραβήξουν μια φωτογραφία ή για να βγουν στην τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments