Ελλάδα

Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ασίτες

Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ασίτες
Κρήτη: Φωτιά μεταξύ Ηρακλείου και Λασιθίου και στις Ασίτες. Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 100 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα.

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών σε 3 μέτωπα φωτιάς που ήταν σε εξέλιξη τη νύχτα της Τρίτης σε Ασίτες, Κορφές και μεταξύ Ηρακλείου και Λασιθίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στις Κορφές ωστόσο δύσκολη αποδείχθηκε η κατάσταση στα άλλα δύο μέτωπα όπου υπήρχαν συνεχώς νέες εστίες και αναζωπυρώσεις, ενώ το έργο δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν, σύμφωνα με το neakriti.gr. Συγκεκριμένα στις Ασίτες επιχειρούν 26 οχήματα με πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 4 ομάδες πεζοπόρων.

Στη φωτιά μεταξύ Ηρακλείου και Λασιθίου 25 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων αν και οι δυνάμεις αυξομειώνονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της φωτιάς. Η μάχη με τις φλόγες αποδείχθηκε δύσκολη και συνεχίζεται ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα. Παρών χθες τη νύχτα ήταν και ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Πλησίασε κατοικημένη περιοχή

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, τη νύχτα η φωτιά είχε πλησιάσει κατοικημένη περιοχή. Κατά το ίδιο μέσο, η φωτιά στο Γεράκι Ηρακλείου έχει περιοριστεί και δεν εμπνέει ανησυχία. Για προληπτικούς λόγους, στο σημείο υπάρχουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Συνολικά, επιχείρησαν 60 άτομα και 17 οχήματα. Πλέον, οι δυνάμεις έχουν μειωθεί, αφού η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments