Ελλάδα

Βάσεις 2021: Άνοδος σε 3 από τα 4 πεδία – Ποιες σχολές θα εκτοξευθούν

Βάσεις 2021: Άνοδος σε 3 από τα 4 πεδία – Ποιες σχολές θα εκτοξευθούν
Βάσεις 2021: Δείτε που αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ποιες σχολές θα εκτοξευθούν.
Βάσεις 2021: Δείτε που αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ποιες σχολές θα εκτοξευθούν.

Αύξηση στις βάσεις του 2021 σε 3 από τα 4 πεδία αναμένεται να συντελεστεί, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας. Υπενθυμίζουμε πως τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στους μαθητές στις 09/07.

Βάσεις 2021: Ποιες σχολές θα εκτοξευθούν εκτιμά ο κος Στρατηγάκης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο  κος Στρατηγάκης προβλέπεται άνοδος των βάσεων για τις ιατρικές σχολές, που πέρυσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας αλλά και για τις χαμηλόβαθμες σχολές των τριών, τεσσάρων, πέντε και έξι χιλιάδων μορίων. Αυτές, εκτίμησε, ότι θα ανέβουν και θα πάνε για το 2ο και 4ο πεδίο τουλάχιστον στα 8.000 μόρια και για το 1ο και το 3ο, τουλάχιστον στα 9.000 μόρια. Για τις μεσαίες στη βαθμολογία σχολές, όπως διευκρίνισε «δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν έχουν βγει τα στατιστικά των επιδόσεων».

Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Βάσεις 2021

Την Παρασκευή 09/07 θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των πανελληνίως εξετάσεων, με SMS, στο κινητό όσων διαγωνίστηκαν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ της χώρας να προβούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Φέτος είναι κρίσιμη η βαθμολογία, καθώς υπάρχει η βάση εισαγωγής που είναι ένας «κόφτης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης και «κάποια παιδιά δεν θα την περάσουν, άρα δεν θα έχουν και δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού». Η βάση εισαγωγής ανέφερε πως έχει έναν περίπλοκο τρόπο υπολογισμού, καθώς το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να μην εξαρτάται η εισαγωγή των υποψηφίων από την ευκολία ή τη δυσκολία των θεμάτων. «Ο υποψήφιος πρέπει να έχει γράψει τουλάχιστον το 80% του μέσου όρου όλων των υποψηφίων της Ελλάδας». Οπότε, όπως είπε, εάν οι υποψήφιοι δεν πήγαν καλά ο μέσος όρος θα είναι χαμηλός, οπότε και χαμηλότερη η βάση εισαγωγής.

Η ανακατανομή που έκανε το υπουργείο Παιδείας από ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε Περιφέρεια, σημαίνει όπως επισήμανε ότι περίπου 1.200 παιδιά που θα σπούδαζαν στην πόλη τους θα υποχρεωθούν να σπουδάσουν σε άλλες πόλεις και εκτίμησε πως θα έχουμε και άνοδο στις βάσεις σε αυτές τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments