Πως Να

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου άμεσα

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου άμεσα
Πως να: Πρακτικές συμβουλές για γερά, μακριά μαλλιά.

Τα μακριά μαλλιά αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για τις γυναίκες. Όσο και αν αγάπησαν το αυστηρό καρέ, όσο και ανβόλεψε το a la garcon look, τίποτα δεν είναι σαν τα μακριά μαλλιά που με απλό τίναγμα τους νιώθει η εκάστοτε γυναίκα θηλυκή και θελκτική. Όμως για να επιτύχει το ιδανικό μήκος θέλει υπομονή και μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να τα μακρύνεις πιο γρήγορα.

Μάσκες μαλλιών για ενυδάτωση και θρέψη

Η σωστή περιποίηση των μαλλιών τα βοηθά να γίνουν πιο δυνατά και υγιή. Η ενυδάτωση τους είναι πολύ σημαντική για να παραμείνουν όμορφα και λαμπερά καθώς αυτή αποτρέπει την δημιουργία ψαλίδας, διατηρεί τα λέπια κλειστά και τα μαλλιά ευκολοχτένιστα. Σε αυτή την περίπτωση προτίμησε ενυδατικές μάσκες μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα, η οποία σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν που δεν τα ξηραίνει και μία κρέμα ή spray χωρίς ξέπλυμα θα κάνει τα μαλλιά σου λεία και μεταξένια, επιταχύνοντας συγχρόνως τον χρόνο που χρειάζεται για να μακρύνουν.

Μασάζ

Το σωστό και ολοκληρωμένο λούσιμο των μαλλιών προϋποθέτει και μασάζ. Δηλαδή κατά την διάρκεια που βάζεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου προσπάθησε να κάνεις όσο πιο καλό μασάζ μπορείς στο τριχωτό. Το μασάζ βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος την περιοχή, η οποία και ενεργοποιεί τον θύλακα της τρίχας και αυτό σημαίνει καλύτερο έδαφος για μακριά και πλούσια μαλλιά.

Διατροφή

Η διατροφή διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στα υγιή και μακριά μαλλιά. Η πρωτεΐνη, ο σίδηρος, οι βιταμίνες B αποτελούν μερικά από τα συστατικά που συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Γι΄ αυτό προσέθεσε στην διατροφή σου ασπράδια αυγών, μανιτάρια, κόκκινο κρέας, όσπρια, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, μπρόκολο, βρώμη, μπανάνα, πορτοκάλι κ.α.

Το κούρεμα που θα σώσει τα μαλλιά

Κι όμως, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται κόβοντας τα μαλλιά τα βοηθάς να μακρύνουν πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει γιατί με το κούρεμα απομακρύνεις ουρές και ψαλίδα αφήνοντας τα μαλλιά να αναπνεύσουν και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και πιο σωστά. Παράλληλα ένα ωραίο κούρεμα θα κάνει τα μαλλιά να δείχνουν και να είναι πιο πλούσια.

Εξετάσεις

Η έλλειψη βιταμινών και σιδήρου αλλά κ η ύπαρξη προβλήματος στον θυρεοειδή αδένα μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών, είτε να μην μακραίνουν εύκολα είτε ακόμη και να πέφτουν. Οι εξετάσεις αίματος εκτός του ότι χρειάζονται για να την ίδια σου την υγεία είναι θα δείξουν τι λείπει από τον οργανισμό και το οποίο μπορεί αν ευθύνεται για τα αδύναμα μαλλιά σου.

Πέτα την ισιωτική

Άσε στην άκρη την ισιωτική και τα βαριά προϊόντα styling. Όσο και αν αγαπάς το ολόισιο μαλλί που σου προσφέρει η ισιωτική σου ή τις εύκολες μπούκλες χωρίς την επίσκεψη σε κομμωτήριο που κάνει το ψαλίδι μαλλιών, σίγουρα η συχνή χρήση του καταστρέφει την τρίχα. Η αυξημένη θερμοκρασία δημιουργεί ουρές και ψαλίδα, ενώ παράλληλα αλλοιώνει το χρώμα τους και τα κάνει ατίθασα και άγρια. Περιόρισε λοιπόν την χρήση τους και προτίμησε καλύτερα το πιστολάκι. Όμως ακόμη και όταν χρησιμοποιείς μόνο το σεσουάρ σου βάλει στις άκρες των μαλλιών σου θερμοπροστατευτικά προϊόντα που θα λειτουργήσουν σαν ασπίδα. Τέλος μην ξεχνάς ότι και τα προϊόντα styling φθείρουν την τρίχα. Χρησιμοποίησε πιο απαλά και πιο φιλικά στα μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεις την φορά της τρίχας και τα βοηθάς να μακρύνουν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments