Διεθνή

Μπάιντεν: Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Κούβας

Μπάιντεν: Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Κούβας
Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στήριξης προς τον λαό της Κούβας σχετικά με την δίνη της πανδημίας.

Μήνυμα στήριξης προς την Κούβα έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον κορωνοϊό. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Πούτιν σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις που έχουν γίνει μέσω της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαραστέκονται και στις εκκλήσεις του λαού για ελευθερία και την απαλλαγή του από τη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού και τις δεκαετίες καταστολής που έχει περιέλθει η χώρα, σύμφωνα με τον Μπάιντεν.

“οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν το κουβανικό καθεστώς να ακούσει τους πολίτες”

«Ο λαός της Κούβας υπερασπίζεται θαρραλέα τα θεμελιώδη και οικουμενικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά, περιλαμβανομένου του δικαιώματος της ειρηνικής διαμαρτυρίας και του δικαιώματος (του λαού) να ορίζει ελεύθερα το μέλλον του, πρέπει να είναι σεβαστά» δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν το κουβανικό καθεστώς να ακούσει τους πολίτες και να υπηρετήσει τις ανάγκες τους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και όχι να πλουτίζει το ίδιο».

Στην ατζέντα της συνάντησης με την Μέρκελ οι κυβερνοεπιθέσεις

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η καγκελάριος της Γερμανίας θα συζητήσουν για τις κυβερνο-επιθέσεις αντί λύτρων που έπληξαν εταιρείες στις ΗΠΑ και στον κόσμο, όπως και για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από την Ρωσία στη Γερμανία, στον οποίο αντιτίθεται η Ουάσινγκτον. Η Ψάκι πρόσθεσε ότι θα είναι μια «επίσημη επίσκεψη εργασίας» που αποσκοπεί στην ενίσχυση της σύμπραξης μεταξύ των δύο χωρών και στην εξεύρεση τρόπων για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα ο Μπάιντεν. Η Μέρκελ, η οποία διανύει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Η Ψάκι σημείωσε ότι ο Μπάιντεν εξακολουθεί να θεωρεί τον ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγωγό Nord Stream 2 μια «κακή συμφωνία», αλλά δεν διευκρίνισε αν θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία που θα αποτρέψει την επαναφορά των αμερικανικών δασμών, οι οποίοι ανεστάλησαν προσωρινά, στην Nord Stream 2 AG, την γερμανική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον αγωγό, και τον επικεφαλής της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments