Οικονομία

Σταϊκούρας Eurogroup: Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης αποτελεί συλλογική επιτυχία

Σταϊκούρας Eurogroup: Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης αποτελεί συλλογική επιτυχία
Σταϊκούρας Eurogroup: Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο όπως δήλωσε αποτελεί μια μεγάλη συλλογική επθιτυχία.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσει, σημαντικά, αυτή τη διαδικασία. Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μία μεγάλη, συλλογική επιτυχία. Είμαι ικανοποιημένος που το Ελληνικό Σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών. Ένα φιλόδοξο Σχέδιο που θα οδηγήσει σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα κλείσει το επενδυτικό κενό, θα βελτιώσει τη διαθρωτική ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

Η απόφαση του Ecofin θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία. Το επόμενο “στοίχημα” είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των 68 μεταρρυθμίσεων και των 106 επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο. Και θα το κερδίσουμε!».

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τι θα συζητηθεί

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τη δημοσιονομική πορεία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης, εστιάζοντας στο επόμενο έτος. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενημερωθούν για την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου και την αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα Προγράμματα Σταθερότητας του 2021.

Η συζήτηση θα τροφοδοτήσει την προετοιμασία των προσχεδίων προϋπολογισμού και των συστάσεων για την Ευρωζώνη για το έτος 2022. Επιπλέον, θα συνεχιστεί ο διάλογος σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της δημιουργίας ψηφιακού ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και την Οικονομική και Νομισματική Ένωση ως σύνολο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments