Ελλάδα

Scoot: Τον Αύγουστο η σύνδεση Αθήνας με Βερολίνο

Scoot: Τον Αύγουστο η σύνδεση Αθήνας με Βερολίνο
Scoot: Η Ασιατική Εταιρεία ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Βερολίνο ξεκινώντας από τις 10 Αυγούστου.

Η Ασιατική εταιρεία Scoot ανακοίνωσε πως από τις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσει πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Να θυμίσουμε ότι στην Λευκορωσία έχουν επιβληθεί κυρώσεις που αφορούν την απαγόρευση πτήσης στην χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις Αθήνα- Βερολίνο θα πραγματοποιούνται από τη Scoot τρεις φορές την εβδομάδα με Boeing 787-8 Dreamliner που διαθέτουν ισχυρά φίλτρα καθαρισμού αέρα HEPA. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, η Scoot έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο που αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία για τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας που τηρεί.

Τρεις φορές την εβδομάδα οι πτήσεις

Η εταιρεία έλαβε την Αδαμάντινη Διάκριση από το θεσμό “APEX Health Safety powered by SimpliFlying” που αξιολογεί διεθνείς αερομεταφορείς σε θέματα υγειονομικής ασφάλειας. Μόνο αεροπορικές εταιρείες που πληρούν τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας σε νοσοκομειακό επίπεδο με βαθμολογία τουλάχιστον 200 βαθμούς πάνω από το βασικό Χρυσό πρότυπο.

Υπενθυμίζεται ότι η Scoot συνδέει τρεις φορές την εβδομάδα την Αθήνα με τη Σιγκαπούρη και από εκεί με προορισμούς της Κίνας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Ινδίας, Βιετνάμ, Ν. Κορέας, Ταϊβάν, Ταϊλάνδης, Μαλαισίας, Φιλιππίνων, Ινδονησίας κτλ.

Οι πτήσεις Αθήνα – Βερολίνο, όπως αναφέρει ο κ. Τάκης Δημητρίου, Επικεφαλής της Asian Aviation, του επίσημου αντιπροσώπου της Scoot στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται με τη Scoot κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 09:50. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μετά την Ασία, η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρία ανεβάζει τον πήχη των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και στην Ευρώπη», δηλώνει Επικεφαλής της Asian Aviation.

-Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις ακόλουθες:

1) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους,

2) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα,

3) εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία,

4) επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορονοϊό COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments