Ελλάδα

Δημήτρης Καρακώστας: Σύνταξη για τον αριστούχο που έχασε τους γονείς του

Δημήτρης Καρακώστας: Σύνταξη για τον αριστούχο που έχασε τους γονείς του
Δημήτρης Καρακώστας: Ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του από τον κορωνοϊό πρόκειται να αρχίσει να λαμβάνει σύνταξη.

Ο Δημήτρης Καρακώστας από την Ναύπακτο κατάφερε να πάρει 18.685 μόρια στις Πανελλήνιες κάνοντας στους γονείς του ένα υπέροχο «δώρο», οι οποίοι νικήθηκαν από τον κορωνοϊό. Ο υποψήφιος μάλιστα ανέφερε ότι επιλέγει την Ιατρική.

Ακόμη, ο Δημήτρης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία και την δύναμη ψυχής που επέδειξε. Επιπρόσθετα, και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του.

Η επικοινωνία με τον Κωστή Χατζηδάκη

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης επικοινώνησε με τον Δημήτρη και τον συνεχάρη για την επιτυχία του αλλά και για την ψυχική δύναμη που του επέτρεψε να καταφέρει ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα σε αυτές τις συνθήκες. Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης τον Δημήτρη ότι έχει ολοκληρωθεί ο υπολογισμός της σύνταξης που δικαιούται ο ίδιος και ένα από τα αδέλφια του, από τους γονείς τους.

«Είναι γνωστές οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε στην απονομή των συντάξεων, ωστόσο η δική σας περίπτωση έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά απόλυτη προτεραιότητα και έτσι έγινε», επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης. Η εκταμίευση της σύνταξης αναμένεται τον Αύγουστο.

«Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω»

Το νεαρό αυτό αγόρι από τη Ναύπακτο, αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι, όσο σκοτάδι κι αν έχεις στη ζωή σου, αν έχεις δύναμη μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια να γίνεις παράδειγμα για όλους. Δύο μήνες πριν δώσει εξετάσεις έχασε και τους δύο τους γονείς. «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι’ αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. «Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον.

Τελικά κατάφερε να σαρώσει

Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόνταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις. Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης κυριολεκτικά σάρωσε. Με 18.685 μόρια, έστειλε το καλύτερο δώρο στους δύο γονείς που σίγουρα, θα χαμογέλασαν από εκεί ψηλά.

Η οικογένεια σύντομα θα έχει ένα ακόμα καλό νέο, αφού ο μεγάλος γιος τελείωσε το πανεπιστήμιο (κι αυτός πέρασε τις εξετάσεις μέσα στην δύσκολη κατάσταση που περνούσε) και παίρνει πτυχίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments