Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτατα

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτατα
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως τα στοιχεία δείχνουν ότι ανακάμπτει ταχύτατα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως τα στοιχεία δείχνουν ότι ανακάμπτει ταχύτατα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ αυτό δείχνουν, δηλαδή αύξηση του δείκτη εργασιών βιομηχανίας και του κύκλου εργασιών της εστίασης Μαΐου 2021.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ο κύκλος εργασιών τον Μάιο του 2021 ήταν αυξημένος κατά 67,9% για τα καταστήματα εστίασης και κατά 488,2% για τα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Αναφορικά με την εστίαση σημείωσε πως ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι σχετικοί δείκτες στη βιομηχανία έδειξαν ότι αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών το Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments