Πολιτική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή εργασίας χωρίς όριο και όχι απολύσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή εργασίας χωρίς όριο και όχι απολύσεις
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε.

O υποχρεωτικός εμβολιασμός θα φέρει αναστολή εργασίας χωρίς όριο και όχι απολύσεις, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, περιλαμβάνει τις κατηγορίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, χωρίς να υπάρχουν «εκπλήξεις». Το γεγονός ότι δεν θα συνδεθούν με απολύσεις οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί είχε ξεκαθαρίσει σε ενημέρωση προ ημερών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι περιλαμβάνει

Οριστικά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους, αλλά μόνο όσους απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου και στους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου. Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί, ίσως και μέσα στην ημέρα στη Βουλή, θα αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών, ενώ, για το Δημόσιο, δεν προβλέπεται παραπομπή στο πειθαρχικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προβλέπεται η υποχρέωση του εργαζομένου να ενημερώνει για τον εμβολιασμό ή μη, ενώ θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις για αναπλήρωση μη εμβολιασμένων. Ακόμη, δεν υπάρχει χρόνος στην αναστολή αλλά ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος τίθεται σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Οι σχετικές προκηρύξεις δεν πρόκειται να αναρτηθούν αμέσως, αλλά στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια εμβολιασμού του προσωπικού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο εστιάζει η κυβέρνηση είναι οι νοσηλευτές και όχι οι γιατροί.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Τι είχε πει η Αριστοτελία Πελώνη

Το γεγονός ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο Δημόσιο δεν θα συνδέεται με απολύσεις είχε δηλώσει προ ημερών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις», επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη κληθείσα να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους, τόνισε πως ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο, ενώ προανήγγειλε πως το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments