Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Καρατομήθηκε ο τελετάρχης λόγω αστείου για το Ολοκαύτωμα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Καρατομήθηκε ο τελετάρχης λόγω αστείου για το Ολοκαύτωμα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Σέικο Χασιμότο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 του Τόκιο της Ιαπωνίας, μέτρησαν ακόμη ένα επεισόδιο, καθώς ο σκηνοθέτης της εκδήλωσης καρατομήθηκε αφού κυκλοφόρησε στα social media βίντεο, από την δεκαετία του ’90, που τον δείχνει να αστειεύεται για το Ολοκαύτωμα σε σκετς που συμμετείχε.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο 48χρονος Κεντάρο Κομπαγιάσι, που τότε ήταν κωμικός, στο βίντεο, που γυρίστηκε πριν από 23 χρόνια, φαίνεται να προσποιείται με έναν άλλο κωμικό ότι διασκεδάζουν παιδιά. Χρησιμοποιώντας κούκλες από χαρτί, σε κάποια φάση ο Κομπαγιάσι στρέφεται προς τον συνάδελφό του και αναφέρει ότι το Ολοκαύτωμα ήταν «το παιχνίδι ας σφάξουμε τους Εβραίους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Σέικο Χασιμότο, το βίντεο γελοιοποιεί «επώδυνα γεγονότα της ιστορίας». Νωρίτερα, το Κέντρο Simon Wiesenthal, μια διεθνής εβραϊκή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχε δημοσιεύσει δήλωση καταδίκης της συμπεριφοράς του Κομπαγιάσι.

«Οποιαδήποτε σύνδεση αυτού του ατόμου με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα προσβάλει τη μνήμη έξι εκατομμυρίων Εβραίων και θα είναι μία σκληρή κοροϊδία για τους Παραολυμπιακούς», δήλωσε ο Αβραάμ Κούπερ, ραβίνος, Αναπληρωτής Πρύτανης της SWC και Διευθυντής Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ακόμη ένα περιστατικό παραίτησης

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται για τη διοργάνωση κι ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει κάποιους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των εφετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικά σχόλια για μια δημοφιλή Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, ενώ πριν από λίγες ημέρες, απομακρύνθηκε γνωστός μουσικός που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση του στην τελετή έναρξης, έπειτα από αναφορές για εκφοβισμό και καταχρηστική συμπεριφορά. Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

Με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη (22/07) η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, έκανε γνωστό ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαιτίας των σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται για την συγκεκριμένη εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης.

Η Σέικο Χασιμότο, πάντως, κατέστησε σαφές προς τους εκπροσώπους του Τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της. Περίπου 950 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επισήμων και των δημοσιογράφων, θα παρακολουθήσουν από κοντά αύριο την Τελετή Έναρξης, ανέφερε εκπρόσωπος των διοργανωτών.

«Στον παραπάνω αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και οι αθλητές και προπονητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες», τόνισε ο Χιντεμάσα Νακαμούρα, επικεφαλής του κύριου κέντρου επιχειρήσεων του Τόκιο 2020. Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

Ερωτηθείς για τον αριθμό των 91 κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων μέχρι στιγμής, ο κ. Νακαμούρα υπογράμμισε ότι η πλήρης απαλλαγή από τον ιό ήταν «εξαιρετικά δύσκολη», καθιστώντας πολύ σημαντικό τον γρήγορο εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν νέων περιπτώσεων.

Την Τελετή Έναρξης θα χάσει και ο τέως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, αφού, αν και δεινός υποστηρικτής των Αγώνων του Τόκιο, αποφάσισε τελικά να μην παραστεί στην τελετή έναρξης αφού η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιορισμούς στο Τόκιο.  Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων στην τελετή, περίπου 15 παγκόσμιοι ηγέτες θα δώσουν το «παρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments