Διεθνή

Εμβόλιο Moderna: Εγκρίθηκε η χρήση για εφήβους από τον ΕΜΑ

Εμβόλιο Moderna: Εγκρίθηκε η χρήση για εφήβους από τον ΕΜΑ
Εμβόλιο Moderna: Η χρήση του θα είναι η ίδια σε παιδιά από 12 έως 17 ετών όπως και σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε σήμερα την έγκριση χρήσης για το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Παράλληλα, ενθαρρυντικά φαίνεται να είναι και τα δεδομένα για το συνδυασμό εμβολίων, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.

Εμβόλιο Moderna: Θα δίνεται παρόμοια δοσολογία

Έτσι ανοίγει ο δρόμος να γίνει το δεύτερο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που εγκρίνεται για χορήγηση σε εφήβους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρήση του εμβολίου, με την επωνυμία Spikevax, θα είναι η ίδια σε παιδιά από 12 έως 17 ετών όπως και σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Εμβόλιο Moderna

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Ο ΕΜΑ αναφέρει σε μελέτη του πως τα εμβόλια που κυκλοφορούν προσφέρουν προστασία κόντρα στην παραλλαγή του κορωνοϊού.

Τα τέσσερα εγκεκριμένα στην ΕΕ εμβόλια κατά της COVID-19 δείχνουν ότι προστατεύουν έναντι όλων των μεταλλάξεων του ιού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τα εμβόλια, Μάρκο Καβαλέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνουν τα πρώτα δεδομένα από πραγματικά στοιχεία».

Η επιτάχυνση του εμβολιασμού και η διατήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι τα βασικά εργαλεία για την καταπολέμηση της COVID-19, τόνισε ο επικεφαλής του ΕΜΑ και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα ευάλωτα και ηλικιωμένα άτομα θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, το συντομότερο δυνατό, για να προστατευτούν από τη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα. Εμβόλιο Moderna

Ο Μ. Καβαλέρι τόνισε ότι ο ΕΜΑ εξετάζει όλες τις μελέτες, προκειμένου να καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με τον βαθμό προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια κατά της COVID-19, έναντι των νέων μεταλλάξεων. Σημείωσε, πάντως, ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα μελετών στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία, δείχνουν καλή ανοσοαπόκριση και καμία ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων.

Εμβόλιο Moderna: Οι σπάνιες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας

Για την περίπτωση των εμβολίων mRNA (Pfizer, Moderna), ο ΕΜΑ προτείνει να αναγνωριστεί ως παρενέργεια η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα (φλεγμονή της καρδιάς).

H πάθηση εκδηλώνεται συνήθως σε νέους άνδρες εντός 14 ημερών από τον εμβολιασμό, πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση, και συνήθως υποχωρεί εντός μερικών ημερών με την κατάλληλη θεραπεία.

Στις ΗΠΑ, φλεγμονή της καρδιάς έχει καταγραφεί σε περίπου 13 νεαρούς λήπτες ανά εκατομμύριο. Πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία. Τα φυλλάδια οδηγιών και των δύο εμβολίων θα πρέπει να ενημερωθούν ώστε να αναφέρουν τη νέα παρενέργεια, συνέστησε η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ.

Ο ΕΜΑ ανέφερε ακόμα πως, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, τα σημερινά εμβόλια παραμένουν αποτελσματικά έναντι των στελεχών κοροναϊού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να συστηθεί η χορήγηση ενισχυτικής δόσης μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments