Αθλητισμός

Τσιτσιπάς Σάκκαρη: Με το εθνόσημο στους επόμενους αγώνες – Γιατί δεν το φορούσαν

Τσιτσιπάς Σάκκαρη: Με το εθνόσημο στους επόμενους αγώνες – Γιατί δεν το φορούσαν
Τσιτσιπάς Σάκκαρη: Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε για το γεγονός ότι οι δύο αθλητές δεν έφεραν το εθνόσημο. Γιατί έγινε αυτό.

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στην Ιαπωνία, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται στους “32” της διοργάνωσης και την Ελληνίδα τενίστρια να έχει πάρει το εισιτήριο για τη φάση των “16”.

Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν πανηγυρίσει τις πρώτες τους νίκες, αλλά δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο στις φανέλες τους, γεγονός που έχει προκαλέσει ντόρο. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και τη λέξη Hellas επάνω στα ρούχα τους.

Και οι δύο, το αποδέχτηκαν αμέσως και ξεκίνησε αγώνας δρόμου με τους χορηγούς τους προκειμένου να δημιουργηθούν έγκαιρα, ρούχα που θα έχουν και το εθνόσημο και τη λέξη Ελλάδα, ώστε να τα φορέσουν στα επόμενα παιχνίδια στο Τόκιο, τα δύο αστέρια του ελληνικού τένις.

Τσιτσιπάς Σάκκαρη: Οι παίκτες μπορούν να φορούν είτε φανέλες των χωρών τους χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους

Η ΔΟΕ έχει δώσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια ομοσπονδία του τένις, οι αθλητές να φορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα ρούχα που επιθυμούν, έτσι ώστε να προσελκύσουν τους χορηγούς τους στη διοργάνωση.

Τσιτσιπάς Σάκκαρη

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να φορούν είτε φανέλες των χωρών τους χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους, με ή χωρίς εθνικά διακριτικά. Υπεύθυνη για τον ιματισμό των αθλητών είναι η αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τσιτσιπάς Σάκκαρη: Γιατί δε φορούν το εθνόσημο

Στην περίπτωση των δύο Ελλήνων αθλητών, η ελληνική ομοσπονδία τένις δεν ζήτησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να επικοινωνήσουν με τους χορηγούς τους, ώστε να ετοιμάζουν μπλουζάκια με το εθνόσημο. Έτσι, οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν με μπλουζάκια των χορηγών με χρώματα σ’ αυτά της Ελλάδας, δηλαδή μπλε κι άσπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments