Ελλάδα

Μύκονος: Tο κόλπο της ΕΛ.ΑΣ για το τέλος των κορωνοπάρτι

Μύκονος: Tο κόλπο της ΕΛ.ΑΣ για το τέλος των κορωνοπάρτι
Μύκονος: Μετά το τέλος του lockdown στο νησί των ανέμων, η ΕΛΑΣ εκπονεί σχέδιο περιορισμού των κορωνοπάρτι που γίνονται στο νησί.
Μύκονος: Μετά το τέλος του lockdown στο νησί των ανέμων, η ΕΛΑΣ εκπονεί σχέδιο περιορισμού των κορωνοπάρτι που γίνονται στο νησί.

Μπορεί στη Μύκονο να έχουν αρθεί πλέον τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί, όμως τα κορωνοπάρτι συνεχίζονται. Για αυτό και η ΕΛΑΣ πρόκειται το επόμενο διάστημα να εντείνει τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την κατανομή των κρουσμάτων σήμερα (26/07) η Μύκονος ανακοίνωσε 16 κρούσματα, ωστόσο τα κορονοπάρτι στις βίλες του νησιού, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας, προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Μύκονος

Πώς εντοπίζει η αστυνομία τα κορονοπάρτι στις βίλες

Οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στο νησί των ανέμων εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους ενώ έχουν αναπτύξει καλή.. ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνουν να μπουν όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Το κόλπο με τον Μεξικανό ενοικιαστή

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το «κόλπο» που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή το νόμου και την βεβαίωση του προστίμου. Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους.

Ουσιαστικά οι διοργανωτές των κορονοπάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.

Σύμφωνα, δε, με αρμόδιες πηγές, εξετάζεται η πιθανότητα αλλαγής στον σχετικό νόμο για την διασπορά του ιού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι «ενοικιαστές» διοργανώνουν κορονοπάρτι.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται και οι ιδιοκτήτες να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ενοικιαστών, ενδεχομένως με αυστηρότερους όρους στα συμβόλαια εκμίσθωσης για την χρησιμοποίηση των κατοικιών τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments