Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Πανδημία ενημέρωση: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15
Πανδημία ενημέρωση: Ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή 30/7 η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών 12-15.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή ενημέρωση για την πανδημία, όπου ανακοινώθηκε πως ανοίγει την Παρασκευή 30/7 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών. Σήμερα τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ανήλθαν στα 2.070, ενώ τα 671 βρέθηκαν στην Αττική.

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 έγινε από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πανδημία ενημέρωση: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά από 12-15

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον». Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου.

“Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και παράλληλα μίλησε για τη μετάλλαξη Δέλτα που επελαύνει, αλλά και για τους συμπολίτες μας που ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν.

Πανδημία ενημέρωση

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και τα παιδιά, μιλώντας για ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους και σημειώνοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτα.

Πανδημία ενημέρωση: Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωσε πως σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς.

Τα συνολικά στοιχεία για εμβολιασμούς:

  • Συνολικά, από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει πάνω από 10.200.000 εμβολιασμοί.
  • 5.600.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του ενήλικου πληθυσμού.
  • 4.915.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments