Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Ελληνική ομάδα διεκδικεί τον Τζιοβίνκο

ΠΑΟΚ: Ελληνική ομάδα διεκδικεί τον Τζιοβίνκο
ΠΑΟΚ: Πέρα από το ενδιαφέρον του δικέφαλου του Βορρά και ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να κάνει κινήσεις για την απόκτηση του Τζιοβίνκο.

Αν και ήδη ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τον Τζιοβίνκο, μία νέα ελληνική ομάδα κάνει κίνηση για την απόκτηση του Ιταλού. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιοβίνκο είναι πρόταση του προπονητή του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου στην διοίκηση του δικέφαλου του Βορρά.

Στο παιχνίδι της απόκτησης του 34χρονου άσου μπήκε και ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, ώστε να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα, καθώς ο Ιταλός μπορεί να αποχωρήσει από την Αλ Χιλάλ αυτό το καλοκαίρι.

Το συμβόλαιο του Τζιοβίνκο

Ο Τζιοβίνκο δεν είναι ελεύθερος, έχει συμβόλαιο με τους Σαουδάραβες ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Δηλαδή από την 1η Ιουλίου έχει μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του. Στην Αλ Χιλάλ θα ήθελαν να συνεχίσει, αλλά ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από το Ριάντ, όπου πήγε στις 31 Ιανουαρίου του 2019, προερχόμενος από το MLS και το Τορόντο, όπου πέρασε μια τετραετία, μετά την μεταγραφή του από την Γιουβέντους.

Στα 34 του χρόνια πλέον ο Τζιοβίνκο θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη κι αυτή την στιγμή έχει δυο σοβαρές επίσημες προτάσεις στα χέρια του. Η μία είναι από τον πρώην προπονητή του για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και η άλλη από την πατρίδα του και την νεοφώτιστη στην Σεριε Α’, Βενέτσια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο σύλλογος της Βενετίας έχει περίπου 60% πιθανότητες να κάνει δικό του τον Τζιοβίνκο έναντι 20% του ΠΑΟΚ (το υπόλοιπό 20% για να  ανανεώσει με την Αλ Χιλάλ).

Η “χρυσή” πορεία του Ιταλού

Η πορεία του στο εξωτερικό ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015 στο Τορόντο, μένοντας εκεί για τέσσερα χρόνια, όπου το 2019, πήγε στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Χιλάλ, τη φανέλα της οποίας φοράει ακόμη, επιδιώκοντας το τελευταίο διάστημα να φτάσει σ’ έναν συμβιβασμό, λύνοντας πρόωρα το συμβόλαιο του, το οποίο και ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Αυτή η επταετία (βάσει συμβολαίων) της συνεργασίας του σε Τορόντο και Αλ Χιλάλ του έχει αποφέρει το ασύλληπτο ποσό των συνολικά περισσότερων από 53 εκατομμύρια ευρώ! Στο Τορόντο, εισέπραττε ετησίως 6,2 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων των σχετικών μπόνους), ποσό που τον έφερνε στην κορυφή των πλέον ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του αμερικάνικου πρωταθλήματος, ψηλότερα ακόμη και από – τότε – τους Ζλάταν και Κακά.

Τα χρήματα που εισπράττει στη Σαουδική Αραβία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι τουλάχιστον μια έρευνα της εγκυρότατης Equipe μόλις τον περασμένο Μάρτιο για τις αμοιβές των Ιταλών ποδοσφαιριστών. Βάσει αυτής λοιπόν, ο Τζιοβίνκο βρίσκονταν στη 2η θέση της σχετικής λίστας, με ετήσιες απολαβές 9,6 εκατ. ευρώ, πίσω μόνο από τον Μάρκο Βεράτι, ο οποίος εισπράττει στην Παρί Σ.Ζ. 11 εκατ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments