Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο και ολυμπιακό ρεκόρ για τον Ντούσκο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο και ολυμπιακό ρεκόρ για τον Ντούσκο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος έκανε εκπληκτική κούρσα, πετυχαίνοντας ολυμπιακό ρεκόρ στον τελικό του απλού σκιφ και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Στέφανος Ντούσκος πραγματοποίησε εκπληκτική κούρσα στον τελικό του απλού σκιφ και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρίζοντας και το πρώτο μετάλλιο της φετινής διοργάνωσης στην Ελλάδα.

Ολυμπιακό ρεκόρ

Ο γιαννιώτης κωπηλάτης πέτυχε χρόνο 06:40:45, που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Νορβηγός Μπορτς με 06:41:66, ενώ το χάλκινο ο Κροάτης Μάρτιν με 06:42:58.

Ο χρυσός, πλέον, έλληνας ολυμπιονίκης ήταν τέταρτος μέχρι τα πρώτα 500 μέτρα της κούρσας, όμως στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος.

Δείτε τη συγκλονιστική προσπάθεια του Στέφανου Ντούσκου:

Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο ήταν, μάλιστα, χρυσό, με τον Έλληνα πρωταθλητή να πραγματοποιεί μυθική εμφάνιση και να κάνει κι ολυμπιακό ρεκόρ.

Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Στέφανο Ντούσκο:

Στέφανος Ντούσκος: Ήταν δώρο Θεού

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, σε δηλώσεις του, είπε πως δεν πίστευε ότι θα φτάσει τόσο ψηλά, προσπάθησε να μην δακρύσει, ενώ ευχαρίστησε τον προπονητή του, τονίζοντας πως αυτό που ζει είναι δώρο Θεού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments