Ελλάδα

Έγκλημα στη Δάφνη – Έσφαξε τη γυναίκα του και παραδόθηκε

Έγκλημα στη Δάφνη – Έσφαξε τη γυναίκα του και παραδόθηκε
Έγκλημα στη Δάφνη: Τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους.

Άγρια έγκλημα πριν από λίγο έγινε στη Δάφνη. Πρόκειται για ακόμη μία δολοφονία με θύμα γυναίκα στη χώρα μας, μετά από αυτές της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά και της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Έγκλημα στη Δάφνη: Το έκανε επειδή ζήλευε

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας νεαρός άνδρας Αλβανικής καταγωγής τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους. Ο συζυγοκτόνος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε στους αστυνομικούς ότι έσφαξε την γυναίκα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 35χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το έκανε επειδή τη ζήλευε. Έγκλημα στη Δάφνη

Αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του 3ου όροφο και  βρήκαν την άτυχη γυναίκα στο κρεβάτι νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συζυγοκτόνοι – γυναικοκτόνοι: Ποιο είναι το ψυχολογικό προφίλ τους

«Κοινός παρονομαστής αυτών των εγκλημάτων είναι η απουσία ενσυναίσθησης, δηλαδή η αδυναμία του δράστη να μπει στη θέση του άλλου, που εν προκειμένω είναι ο σύντροφός του. Ειδικά για τη Φολέγανδρο, από το υλικό των ανακριτικών Αρχών προκύπτει ότι ο πυροδοτικός μηχανισμός ήταν γελοίος – το γεγονός ότι υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ του ζευγαριού επειδή παρεξέκλιναν από τη διαδρομή τους.

Έγκλημα στη Δάφνη

Τι σημαίνει αυτό; Τα συγκεκριμένα άτομα, λόγω των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους ή λόγω μιας διαταραχής αντικοινωνικού, ψυχοπαθητικού τύπου – χωρίς αυτό να θεμελιώνει διάγνωση με ελαφρυντικά -, δεν μπορούν να ανεχτούν από το απέναντι άτομο, ειδικά όταν με αυτό διατηρούν σχέσεις εγγύτητας όπως ένας ερωτικός σύντροφος, ότι μπορεί να ξεφύγει από το άκαμπτο πλαίσιο που οι ίδιοι έχουν θέσει ως πλαίσιο ικανοποίησης του εαυτού τους. Όταν αυτό συμβεί, τότε η πιο ασήμαντη αφορμή λειτουργεί εκρηκτικά με πολλαπλασιαστικό τρόπο», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Λιάπης, ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments