Ελλάδα

Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες

Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες
Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες που έγιναν για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες που έγιναν για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Συγκλονίζει την κοινωνία το έγκλημα στη Δάφνη. Άκρως σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της νέας συζυγοκτονίας στη Δάφνη. Ακόμη, οι γείτονες του ζευγαριού να αναφέρουν πως γίνονταν συχνά καυγάδες. Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμη νωπό το τραύμα από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς.

Μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας υπήρξε απόφαση της αστυνομικής ηγεσίας. Οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες για τα περιστατικά αυτά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από απόφαση της ηγεσίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments