Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: H πυρκαγιά καίει κατοικίες, ένω ήδη έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Μορτερό, Αδάμες, Πασιδέρι και Βαρυμπόμπη.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Βαρυμπόμπη, καθώς η φωτιά έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Ήδη έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη και οι Αδάμες, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη, διεκόπη ξανά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία και από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Πειραιά. Η φωτιά καίει κατοικίες, κοντά στην πλατεία της Βαρυμπόμπης. Έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Μορτερό, Αδάμες, Πασιδέρι και Βαρυμπόμπη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στους Θρακομακεδόνες.

Πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κλειστοί είναι και οι ακόλουθοι δρόμοι:

  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)
  • Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την Οδό Ερυθραίας
  • Ερυθραίας από το ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπης.

Στο  Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Μητσοτάκης

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αναφορικά με την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Επιστρέφει η Λίνα Μενδώνη

Επιπρόσθετα, στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη και της εγγύτητάς της στο τέως βασιλικό Κτήμα στο Τατόι. Η Λίνα Μενδώνη βρισκόταν στη Μύκονο, όπου θα εγκαινίαζε σήμερα στις 8.30 μμ. την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου «Το Αρχιπέλαγος φλέγεται».

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο οποίος έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί: Πρόκειται για τους οικισμούς Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη. Βαρυμπόμπη

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments