Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1: Σκωτσέζικο ντους με τα καμώματα του διαιτητή

Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1: Σκωτσέζικο ντους με τα καμώματα του διαιτητή
Ολυμπιακός - Λουντογκόρετς 1-1: Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να επικρατήσουν στο πρώτο παιχνίδι και πλέον όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλγαρία.

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λουντογκόρετς για το πρώτο ματς του Γ’ Προκριματικού Γύρου του Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος και οι «ομόλογοί» τους στη Βουλγαρία άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Ράζγκραντ στο Λουντογκόρετς Αρίνα στις 10/8. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ ανώτεροι, αλλά στάθηκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Οι Πειραιώτες παραμένουν αήττητοι στο τρίτο επίσημο παιχνίδι τους για τη φετινή σεζόν, διεκδικώντας να μπουν στους ομίλους, της κορυφαίας, Ευρωπαϊκής, διοργάνωσης, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ εχθές ηττήθηκε από την άσημη Μποέμιαν για το Conference League, τη διοργάνωση από την οποία ήδη αποκλείστηκε η ΑΕΚ και ο Άρης.

Ο Ολυμπιακός συνάντησε εχθρική διαιτησία απέναντι στη Λουντογκόρετς, η οποία προηγήθηκε με 1-0 στο Φάληρο, αλλά το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87′ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλγαρία.

Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι σημαδεύτηκε από την εχθρική διαιτησία του Μπόμπι Μάντεν, με τον Σκωτσέζο να αφήνει το σκληρό παιχνίδι των Βούλγαρων και να προκαλεί με τις αποφάσεις του. Στο 76’ και με το σκορ στο 0-1, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών σε αγκωνιά που δέχθηκε ο Αχμέντ Χασάν στο πρόσωπο. Στο 65’ ο Σκωτσέζος επίσης έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που έβγαινε τετ α τετ. Μια φάση που ήταν σίγουρα για κίτρινη και ελέγχεται για κόκκινη.

Μια διαιτησία που προκάλεσε την οργή του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό των Πειραιωτών να στέκεται στις δηλώσεις του στα σφυρίγματα του Σκωτσέζου.«Αυτός που δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο διαιτητής. Επηρέασε το ματς ιδιαίτερα εναντίον του Ολυμπιακού και δεν ήταν μια διαιτησία επιπέδου Champions League. Επηρέασαν οι φάσεις του πολύ. Στη φάση του Ελ Αραμπί έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα και υπήρξαν πολλές φάσεις που δεν σφύριξε όπως έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.

Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι δεν… λύγισαν. Πάλεψαν και τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ένα γκολ που έφερε στα ίσια το ματς και όλα πλέον θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, στη ρεβάνς που θα γίνει στο Ράζγκραντ.

Οι  Βούλγαροι άνοιξαν το σκορ με τον Ντεσπότοφ. Στο 50′ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι έξω από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Τζολάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με τους Βούλγαρους να ανοίγουν το σκορ από στημένη φάση.

Λίγο πριν από τις καθυστερήσεις το ματς, ο Μαντί Καμαρά σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντρα στα σώματα των αντιπάλων, στρώθηκε στο αριστερό του Αγκίμπου Καμαρά, αυτός με τη σειρά του την έστρωσε στο δεξί, σούτερε εντός περιοχής, άφησε άγαλμα τον Κάλον και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.

Εξαιρετικός ήταν ο 18χρονος τερματοφύλακας της ομάδας, Κωνσταντίνος Τζολάκης έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και έδειξε το πλούσιο ταλέντο του. Τζολάκης, Αγκίμπου Καμαρά και Σουρλής δείχνουν πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη φτιάξει τις βάσεις για το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments