Άποψη

«Κλιματική αλλαγή», εμπρησμοί και μεταναστευτικό: Ένα κουίζ και ένα ερώτημα

«Κλιματική αλλαγή», εμπρησμοί και μεταναστευτικό: Ένα κουίζ και ένα ερώτημα
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr αναφέρεται στα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα θέτοντας ένα ερώτημα.

Ενώ η τραγωδία στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέτωπα ξεπηδούν σε όλη την επικράτεια σαν κάποιο χέρι από ψηλά να σκορπίζει φωτιές, η «κλιματική αλλαγή» εμφανίστηκε και στο Πεδίον του Άρεως.

Η εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στο κέντρο του κέντρου της Αθήνας αντιμετωπίστηκε πριν εξελιχθεί, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι η «κλιματική αλλαγή» που την άναψε είχε τη μορφή μίας – κατά δήλωσή της-Αφγανής, η οποία παραπέμφθηκε βάσει του νόμου για πλημμέλημα…

Ώ του θαύματος, οι ΜΚΟ οι οποίες είναι εξαφανισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της καταστροφής και δεν εμφανίστηκαν για να προσφέρουν έστω ένα μπουκαλάκι νερό στους πληγέντες, ανέλαβαν (δυο εξ αυτών) να παράσχουν στην Αφγανή δικηγόρο για την νομική υπεράσπισή της.

Δεξίωση στο Προεδρικό

Αλλαγή εικόνας.

Την προηγούμενη ημέρα, στο όμορφο νησί της Ικαρίας εκτυλίσσεται μία γνώριμη εικόνα. Λέμβος με λαθρομετανάστες φθάνει στην παραλία Ιερό και 12 άτομα αποβιβάζονται. Η ΜΚΟ Aegean Boat Report η οποία διώκεται για λαθροδιακίνηση και κατασκοπεία ανεβάζει την είδηση στην ιστοσελίδα της, επικαλείται μαρτυρίες και οπτικό υλικό από παρευρισκομένους «προειδοποιώντας» την ελληνική κυβέρνηση και τις Αρχές να μην αρνηθούν το γεγονός και αναρωτιέται για την τύχη των ατόμων.

Η πρακτική είναι γνωστή. Οι ΜΚΟ του χώρου οι οποίες είναι ενημερωμένες για τις «αφίξεις», καθότι όπως καταδεικνύεται και από τις κατηγορίες κάποιες συμμετέχουν στο δουλεμπορικό κύκλωμα, δημοσιοποιούν τα στοιχεία της κάθε «άφιξης» μαζί με φωτογραφικό υλικό, ώστε να εκβιάσουν την παραμονή των λαθρομεταναστών που οι ίδιες διακινούν ως προέκταση του τουρκικού σχεδιασμού. Την προηγουμένη είχαν αποβιβαστεί άλλοι 23 στη Χίο, «είδηση» την οποία επίσης δημοσιοποίησε η συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Η πραγματική είδηση βέβαια είναι ότι η εν λόγω ΜΚΟ που διώκεται για διακίνηση ανθρώπων και κατασκοπεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη χώρα και να κάνει business as usual. Αν κάποιος γνωρίζει τον ιλιγγιώδη τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων από το σύγχρονο δουλεμπόριο, που κατ’ ευφημισμό και καταχρηστικά επιχειρείται να χαρακτηριστεί στο σύνολό του «μεταναστευτικό» ή ψευδέστατα «πρσφυγικό», αντιλαμβάνεται την επιμονή των ΜΚΟ.

Όπως αντιλαμβάνεται επίσης ότι τόσα χρήματα και μάλιστα μαύρα, φθάνουν για να δημιουργήσουν με το αζημίωτο πρόθυμες απολήξεις σε πολύ υψηλό επίπεδο διεθνώς. Οι μεταναστευτικές ροές όμως εκτός από μηχανή παραγωγής μαύρου χρήματος, αποτελούν όπλο υβριδικού πολέμου κάτι που η Ελλάδα (θα έπρεπε να) γνωρίζει καλά. Η απόπειρα εισβολής στον Έβρο ήταν η κλιμάκωση μίας πτυχής αυτού του υβριδικού πολέμου και όχι ένα αποσπασματικό γεγονός.

Κλιμακώσεις με διάφορες μορφές θα υπάρξουν κι άλλες. Είναι πολύ πιθανό να βιώνουμε ήδη μία και να μην το έχουμε αντιληφθεί.

Ένα κουίζ και ένα ερώτημα.

Κουίζ: Πιστεύει κανείς ότι ο μόνος τρόπος που χρησιμοποιεί η Τουρκία τους παράνομους μετανάστες τους οποίους στέλνει στην Ελλάδα είναι ο προφανής και περίπου διακηρυγμένος, η δημογραφική αλλοίωση και η κοινωνική αποσταθεροποίηση, ή υπάρχουν και άλλοι τρόποι χρησιμοποίησης του ασύμμετρου όπλου της λαθρομετανάστευσης;

Ερώτημα: Πόσοι εμπρησμοί και απόπειρες εμπρησμών καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα ενώ εξελίσσεται η καταστροφή;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments