Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 9/8: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων

Κρούσματα σήμερα 9/8: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων
Κρούσματα σήμερα 9/8: Ξεπέρασαν τους 200 οι διασωληνωμένοι.

Τα κρούσματα για σήμερα 9/8 πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 1.852 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 481 καταγράφηκαν στην Αττική.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19, δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Κρούσματα σήμερα 9/8: Ανησυχία για τους διασωληνωμένους

Σταθερά ανεβαίνει ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται διασωλήνωση, ξεπερνώντας πλέον τους διακόσιους. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 204, όταν πριν από μια εβδομάδα (έκθεση ΕΟΔΥ 1ης Αυγούστου) ήταν 176.

Κρούσματα σήμερα 9/8

Σημειώνεται πως η μέση ηλικία των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι τα 65 έτη και σύμφωνα με τους ειδικούς, η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%, αφορά σε άτομα ανεμβολίαστα και σε μικρότερο βαθμό άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Οι λοιμωξιολόγοι σημειώνουν πως λόγω των εμβολιασμών, η πίεση στα νοσοκομεία είναι σαφώς μικρότερη σε σύγκριση με το τρίτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη, όταν οι διασωληνωμένοι είχαν φτάσει τους 850. Τονίζουν όμως πως έχει αλλάξει η εικόνα της διασποράς και η μετάδοση γίνεται πλέον από άτομα νεαρότερης ηλικίας σε μεγαλύτερους που κατά βάση δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, όπως είχε τονίζει άλλωστε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στην τελευταία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, έδειξε σημάδια σταθεροποίησης την προηγούμενη εβδομάδα, εντούτοις παραμένει υψηλός. ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα 9/8: Ανησυχία για το Δεκαπενταύγουστο

Οι ειδικοί στρέφουν πλέον το βλέμμα στο Δεκαπενταύγουστο και πιο συγκεκριμένα στην επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στα αστικά κέντρα από νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Θα υπάρχει δε ισχυρή σύσταση, που θα επαναληφθεί σε όλους τους τόνους εντός της εβδομάδας, για διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου άμεσα μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

Διασωληνώθηκε 20χρονη στην Κρήτη

Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η υγεία 20χρονης με κορωνοϊό, στην Κρήτη, και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti, πρόκειται για νεαρή κοπέλα που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Η διασωλήνωση έγινε την Κυριακή, καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, το βράδυ του Σαββάτου είχε γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ώστε να διασωληνωθεί, καθώς η αναπνευστική λειτουργία της ασθενούς παρουσίασε επιδείνωση, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments