Ελλάδα

Βασίλης Φιλώρας: Σύνταξη στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Βασίλης Φιλώρας: Σύνταξη στην οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Βασίλης Φιλώρας: Τη χορήγηση σύνταξης στην οικογένεια του άτυχου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τη χορήγηση σύνταξης στην οικογένεια του άτυχου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά την έναρξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Αυτή την ώρα, δυστυχώς, αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών».

Απονομή σύνταξης στην οικογένειά του

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την απονομή σύνταξης στην οικογένεια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει συμπολίτες του.

«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη

Δημοσία δαπάνη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε τη ζωή του όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισαν να τελεστεί με δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλειου Φιλώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών αναφέρουν: «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του. Η μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου και της εξαιρετικής του προσφοράς θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Φιλώρας

Ο εθελοντής ήταν πατέρας δυο μικρών παιδιών και έμενε στα Λιόσια. Συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι από πτώση στύλου της ΔΕΗ. Στη συνέχεια, έγινε αγώνας δρόμου για την αναζήτηση ασθενοφόρου και τη μεταφορά του άνδρα από την Ιπποκράτειο Πολιτεία στο ΚΑΤ, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments