Ελλάδα

Πέθανε ο Κώστας Μαντωνανάκης

Πέθανε ο Κώστας Μαντωνανάκης
Κώστας Μαντωνανάκης: Υπήρξε ηγετική μορφή στην ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 χρόνων. Υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηγετική μορφή στον τομέα του ελληνικού τουρισμού, καθώς την περίοδο της μεγάλης ακμής του στις δεκαετίες ’70 και ’80 άλλαξε τη φυσιογνωμία της Ελούντας στην Κρήτη, ως διεθνούς πολυτελούς προορισμού και έθεσε τις βάσεις ώστε ο τουρισμός να αποτελέσει τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας.

Την άνοιξη ο τουριστικός κλάδος αποχαιρέτησε και τον Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην τουριστική διασύνδεση Ελλάδας και Ρωσίας.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου, θα απευθύνουν το απόγευμα το “ύστατο χαίρε”. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, ενώ η σορός θα βρίσκεται στον ναό μία ώρα νωρίτερα. Η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνου θα επιθυμούσε να κατατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του παιδιού”.

Κώστας Μαντωνανάκης

Κώστας Μαντωνανάκης: Η πορεία του στο χώρο του τουρισμού

Ο Κώστας Μαντωνανάκης ξεκίνησε την πορεία του από ένα εμπορικό κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου αλλά κατάφερε στα επόμενα βήματα της επιχειρηματικής του πορείας να κάνει τα ξενοδοχεία του ξακουστά και μάλιστα διεθνώς, ως διάσημους πολυτελείς προορισμούς με ιδιαίτερη ταυτότητα. Σύμφωνα με το money-tourism ο Κώστας Μαντωνανάκης ξεκίνησε από το εμβληματικό Elounda Beach για να χτίσει την αυτοκρατορία των πολυτελών ξενοδοχείων του, την οποία άξια συνέχισαν και μεγάλωσαν τα παιδιά του Άννα και Παντελής.

O εξαιρετικός αυτός επιχειρηματίας, σημειώνεται ακόμη, άλλαξε ριζικά το πρόσωπο του τουρισμού στην Ελλάδα. Ένας πραγματικός πρωτοπόρος και οραματιστής, έθεσε πρώτος τις βάσεις του luxury τουρισμού και άλλαξε ριζικά τη βιομηχανία, αναδεικνύοντας πρώτος της ομορφιές της Ελλάδας σε υπερθετικό βαθμό. Κώστας Μαντωνανάκης

Ξεκινώντας στις αρχές του ‘70 με τα παγκοσμίως γνωστά και πολυβραβευμένα Elounda Beach και Elounda Bay, έφερε έναν νέο αέρα στον ελληνικό τουρισμό, προσελκύοντας για πρώτη φορά στη χώρα προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης – από αρχηγούς κρατών και πολιτικούς, μέχρι πασίγνωστους ηθοποιούς και αθλητές.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης το 1983 αγόρασε το μερίδιο της Νάκου στο Elounda Beach που είχε κατασκευαστεί το 1971 από την ίδια και τους Γιώργο και Σπύρο Κοκοτό. Δύο χρόνια αργότερα εξαγόρασε και το υπόλοιπο 50% και εξέλιξε την ξενοδοχειακή αυτή μονάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Μεσογείου θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη δημιουργία του brand name που αποτελεί πλέον η περιοχή της Ελούντας για τον ελληνικό τουρισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments