Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Αποκαρδιωτική η εικόνα της καταστροφής από δορυφόρο

Φωτιά Εύβοια: Αποκαρδιωτική η εικόνα της καταστροφής από δορυφόρο
Φωτιά Εύβοια: Τις τρεις τελευταίες μέρες κάηκαν περίπου 50.000 στρέμματα.

Ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε τις καμένες εκτάσεις από τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια το μεσημέρι της Κυριακής 08/08 και της Τετάρτης 11/08.

Φωτιά Εύβοια: Σύμφωνα με μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάηκαν 510.000 στρέμματα

Με βάση τις εικόνες αυτές και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι καμένες εκτάσεις την Κυριακή 08/08 ήταν περίπου 460.000 στρέμματα ενώ την Τετάρτη 11/08 510.000 στρέμματα. Οι εκτάσεις λοιπόν που κάηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες ανέρχονται σε 50.000 στρέμματα περίπου.

Στις Εικόνα 1 παρουσιάζονται με καφέ αποχρώσεις οι καμένες περιοχές και τα κυριότερα ενεργά μέτωπα το μεσημέρι της Κυριακής 08/08 (Εικόνα 1), με το μέτωπο κοντά στο Αρτεμίσιο να ξεχωρίζει. Στην Εικόνα 2 παρουσιάζονται οι καμένες εκτάσεις το μεσημέρι της Τετάρτης 11/08 ενώ σημειώνονται και οι περιοχές που κάηκαν στο διάστημα των τελευταίων 3 ημερών.

Φωτιά Εύβοια

Εικόνα 1

Φωτιά Εύβοια

Εικόνα 2

Φωτιά Εύβοια: Η κακοκαιρία έφερε νέες εστίες λόγω κεραυνών

Στην πολύπαθη Εύβοια, η χθεσινή καταιγίδα, για την οποία πανηγύρισαν οι κάτοικοι, προκάλεσε και προβλήματα. Όπως αναφέρει το evima.gr, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Εύβοια τα μεσάνυχτα προκάλεσαν αρκετές πυρκαγιές από κεραυνούς. Τα Μεσοχώρια ήταν μία από αυτές τις περιοχές. Η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό στις 1 μετά τα μεσάνυχτα και άμεσα έσπευσαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο των εθελοντών των Νέων Στύρων για την κατάσβεση της φωτιάς. Στον συντονισμό της κατάσβεσης ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, Περικλής Κουλκουβίνης. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή και και αναστάτωσε τους κατοίκους του χωριού. Οι άνεμοι στη περιοχή ήταν ισχυροί. Σύμφωνα με τον AΝΤ1 οι χθεσινές βροχωπτώσεις βοήθησαν βέβαια και στη μάχη της πυρόσβεσης.

 

Λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε η κακοκαιρία και στην Εύβοια με καταρρακτώδη βροχή να πέφτει και στις πληγείσες περιοχές. Καταρρακτώδης βροχή είχαμε και στη Χαλκίδα μετά τον καύσωνα που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες. Όσοι κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης αναγκάστηκαν να μπουν κάτω από υπόστεγα ή να ψάξουν σημείο να καλυφθούν. Η δυνατή βροχή συνοδευόταν από αστραπές αλλά και δυνατούς ανέμους.

Φωτιά Εύβοια: Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Μέχρι την παραλιακή ζώνη, από την Αγία Άννα έως και το Αγριοβότανο, έφτασε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονταν όλη την ημέρα χθες στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά, στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες αντιμετωπίστηκαν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες σε απόκρημνη περιοχή του δάσους «Τελέθριο», καθώς από εκεί οι φλόγες θα προχωρούσαν προς την Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments