Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της κυρίας Παναγιώτας

Φωτιά Εύβοια: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της κυρίας Παναγιώτας
Φωτιά Εύβοια: Η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας έκανε το γύρο του κόσμου και προβλήθηκε από διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Όλα όσα βίωσε στην καταστροφική φωτιά στην Εύβοια περιγράφει η 81χρονη κυρία Παναγιώτα, η οποία έγινε σύμβολο και προβλήθηκε από διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης για τη φωτογραφία στην οποία πρωταγωνίστησε.

Φωτιά Εύβοια: Η συγκλονιστική εξομολόγησή της

Η ηλικιωμένη κυρία, το σπίτι της οποίας απειλήθηκε από τις φλόγες στο χωριό Γούβες λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και στη Γεωργία Γαραντζιώτη πως έζησε δραματικές στιγμές. «Φώναζα απελπισμένη, τον αγαπάω τον τόπο μου», αναφέρει και διηγείται τον πανικό που ένιωσε με τη φωτιά να κατακαίει ολόκληρη την περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά «έβλεπα τη λάβα να έρχεται καταπάνω μας και φώναζα “βοήθεια – καιγόμαστε”. Μαζεύτηκε ο κόσμος, όλοι. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι», δήλωσε στην κάμερα του OPEN TV. Φωτιά Εύβοια

«Ήρθαν τα παιδιά του χωριού με το νερό, με τα βυτία να μας σώσουν. Εγώ άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου. Δύο κοπέλες μου πρόσφεραν νερό και μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί θα σβήσει η φωτιά. Όμως οι φλόγες έρχονταν καταπάνω μας», σημειώνει. «Ανησυχούσα για τους γείτονες δίπλα, υπάρχουν σπίτια με παιδιά που απειλήθηκαν. Φοβόμουν μήπως είναι κάποιος μέσα. Οι μνήμες αυτές δεν θα φύγουν από μέσα μας», περιγράφει η κυρία Παναγιώτα.

Φωτιά Εύβοια: Πως τραβήχτηκε η συγκλονιστική φωτογραφία

Περιουσίες, όνειρα και κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη σε λίγα μόλις λεπτά, με τον ήλιο να έχει κρυφτεί από πυκνό καπνό. H φωτογραφία του φωτογράφου του SOOC, Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, από τις Γούβες, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έχει φτάσει στο χωριό, αποτυπώνει ακριβώς την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στο όμορφο νησί. Η εικόνα, έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral. Μια εικόνα που θυμίζει την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βγάζει μια τελευταία κραυγή πριν δει το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, ανήμπορη να παρέμβει, να το σώσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments