Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την πορεία του κορωνοϊού ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας.

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την πορεία του κορωνοϊού ενημερώνει από το υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

«Η υγειονομική κρίση είναι εδώ, ο κορωνοϊός είναι παρών» τόνισε ο κ. Γώγος, επισημαίνοντας ότι το βασικό όπλο που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα είναι τα εμβόλια, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπολειπόμενη διαθεσιμότητα των εμβολίων για την Covid-19 στις τρίτες χώρες. Στην ενημέρωση συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πανδημία ενημέρωση: Όσα τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος

Ο κ. Γώγος ξεκίνησε την ενημέρωση εκφράζοντας την θλίψη του -και εκ μέρους όλης της επιτροπής- για τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Ο ίδιος είπε πως συνολικά έγιναν πάνω από 100.000 τεστ κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, αναλύοντας επίσης τα επιδημιολογικά δεδομένα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ. Στην συνέχεια, ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις, λέγοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει με 90% των διαγνώσεων σε λίγο καιρό.

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας: «Αρχίζει όμως να «χτυπά» και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις διασωληνώσεις αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τονίζοντας επίσης την σημασία του εμβολιασμού. Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός το τρίπτυχο των όσων συνόψισε ο καθηγητής… «Ο πόλεμος αλλάζει μορφή. Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ ισχυρό, ο κόσμος έχει κουραστεί», επεσήμανε ακόμη, τονίζοντας ξανά και ξανά την σημασία του εμβολιασμού για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού. «Στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε με νόημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments