Τεχνολογία

Instagram: Πως θα σταματήσει φαινόμενα κατάχρησης

Instagram: Πως θα σταματήσει φαινόμενα κατάχρησης
Instagram: H εταιρεία ήδη αφαιρεί λεκτικές επιθέσεις μίσους και φαινόμενα bullying.

Το Instagram σήμερα ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί νέα εργαλεία έτσι ώστε να βοηθήσει προς την χρήση της πλατφόρμας για λεκτικές επιθέσεις σε χρήστες και καταχρηστικές συμπεριφορές, βάζοντας όρια στα σχόλια και στα DMs. Παράλληλα το Instagram θέλει να δημιουργήσει και έκδοση για παιδιά.

Instagram: H εταιρεία ήδη αφαιρεί λεκτικές επιθέσεις μίσους και φαινόμενα bullying

H Adam Mosseri του Instagram αναφέρει πως η ευθύνη της εταιρείας είναι “να βεβαιώσει πως οι χρήστες αισθάνονται ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν το Instagram”. Τόνισε πως η εταιρεία ήδη αφαιρεί λεκτικές επιθέσεις μίσους και φαινόμενα bullying. Πλέον πάει ένα βήμα παραπέρα έτσι ώστε οι χρήστες της πλατφόρμας να μην βιώσουν αρχικά τέτοια φαινόμενα. Instagram

Ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Limits επιτρέπει στους χρήστες αυτόματα να κρύβουν σχόλια και DMs από άλλους χρήστες που δεν είναι ακόλουθοι καθώς και από αυτούς που πρόσφατα έχουν γίνει ακόλουθοι. Αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει δημιουργούς και δημόσια πρόσωπα που πολλές φορές έχουν μια έκρηξη αρνητικών σχολίων και DM από χρήστες που δεν ξέρουν.

Μάλιστα γίνεται λόγος πως το παραπάνω μέτρο θα σταματήσει φαινόμενα όπως οι ρατσιστικές επιθέσεις που παρατηρήθηκαν σε παίχτες μετά την λήψη του EURO 2020.

Το Instagram αναφέρει πως αυτό το χαρακτηριστικό θα βοηθήσει τους δημιουργούς να διατηρήσουν ένα επίπεδο κοινότητας και χτισίματος σχέσεων σε αυτή αντί να πρέπει να αποφασίζουν να μην δέχονται τελείως μηνύματα ή σχόλια. Μάλιστα το Instagram δουλεύει πάνω σε ένα μηχανισμό που όταν εντοπίζει πως ένας λογαριασμός χρήστη δέχεται τέτοια έκρηξη φαινομένων να στέλνει αυτόματη ειδοποίηση σε αυτόν για ενεργοποίηση του Limits χαρακτηριστικού.

Η εφαρμογή επίσης θα ξεκινήσει να αποθαρρύνει επιθετικό περιεχόμενο προειδοποιώντας τους χρήστες πως το σχόλιο που είναι έτοιμοι να κοινοποιήσουν είναι τέτοιου χαρακτήρα. Αυτές οι προειδοποιήσεις θα γίνονται πιο έντονες όταν ο χρήστης στέλνει πολλά τέτοια σχόλια.

Τέλος το Instagram λανσάρει και το Hidden Words που αυτόματα φιλτράρει DMs με επιθετικές εκφράσεις και λέξεις ή ακόμη και emoji και τα τοποθετεί σε έναν ξεχωριστό φάκελο που δεν χρειάζεται ο χρήστης να τον ανοίξει αν δεν το επιθυμεί. Τα χαρακτηριστικά αυτά θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments