Οικονομία

Τράπεζα της Ελλάδος: Διαθέτει 5 εκατομμύρια για την ενίσχυση των πληγέντων

Τράπεζα της Ελλάδος: Διαθέτει 5 εκατομμύρια για την ενίσχυση των πληγέντων
Τράπεζα της Ελλάδος: Ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει πως στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, αποφάσισε τη διάθεση ποσού 5.000.000 ευρώ ως συνεισφορά στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο συνήλθε εκτάκτως λόγω του επείγοντος σε ειδική σύνθεση την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αφού εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τη μεγάλη οικονομική και οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποφάσισε τη διάθεση ποσού 5.000.000 ευρώ ως συνεισφορά της Τράπεζας στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης των πληγέντων. Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών που συνεστήθη στην Τράπεζα της Ελλάδος με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών» του ν. 4797/2021 (Α’ 66) και ΙΒΑΝ: GR 9501000230000002341227461, με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών.

Παράλληλα, και άλλοι φορείς έχουν ανοίξει λογαριασμό για την ανακούφιση των πληγέντων

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ανοίγει λογαριασμό αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους

Λογαριασμό για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές άνοιξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαθέτει 5.000 ευρώ και ανοίγει λογαριασμό αλληλεγγύης, για τη στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Καλεί όλα τα μέλη του καθώς και τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς να συμμετέχουν σε αυτή την αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

«Με στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δημιουργούμε μια συμμαχία ισχυρής κοινωνικής ευθύνης και αναπτύσσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Καλώ όλους τους πολίτες και τα μέλη του ιατρικού κόσμου να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ GR4201101820000018200518373

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments