Video

CyberDog: Το πρώτο video για το ρομπότ – σκύλο της Xiaomi

CyberDog: Το πρώτο video για το ρομπότ – σκύλο της Xiaomi
CyberDog: Εντυπωσιάζει το ρομπότ - σκύλος της Xiaomi.

Η Xiaomi δημοσίευσε το πρώτο video για το CyberDog, το ρομπότ-σκύλο που αποτέλεσε το “one more thing” της εκδήλωσης για την παρουσίαση των Xiaomi Mi MIX 4 και Xiaomi Mi Pad 5 / 5 Pro. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ξεπέρασε την Samsung σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

CyberDog: Το βίντεο με την επίδειξη του ρομποτικού καλύτερου φίλου του ανθρώπου

Μέσα από αυτό το video έχουμε την ευκαιρία να επαληθεύσουμε κάποια από όσα ισχυρίστηκε η εταιρεία για τις δυνατότητες CyberDog και φυσικά δεν περνούν απαρατήρητες οι ομοιότητες με το Spot της Boston Dynamics (για παράδειγμα, θα δείτε το CyberDog να πραγματοποιεί ανάποδο άλμα).

Υπενθυμίζουμε ότι το CyberDog τροφοδοτείται από chipsets της Nvidia, διαθέτει 11 αισθητήρες που λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να κινείται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, πιάνει μέγιστη ταχύτητα 11.5km/h και το λογισμικό του είναι open-source. Σε πρώτη φάση θα μπει στην παραγωγή για μόλις 1000 τεμάχια και το κόστος του θα κινηθεί κοντά στα $1,500. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Spot της Boston Dynamics κοστίζει $74,500.

Λίγα λόγια για την Xiaomi

Η Xiaomi είναι ιδιωτική Κινέζικη εταιρία τεχνολογίας, με έδρα στο Πεκίνο. Η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο. Το 2015 ήταν ήδη η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο.

Σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλάει έξυπνα τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, τάμπλετ, τηλεοράσεις και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων. Η εταιρία απασχολεί πάνω από 8.000 εργαζόμενους σε Κίνα, Ινδία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη, ενώ επεκτείνεται και σε άλλες χώρες όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία. CyberDog

Από το 2016, προϊόντα της Xiaomi εισάγονται στην ελληνική αγορά και από τον όμιλο Info Quest Holdings. Σύμφωνα με την IDC, τον Οκτώβριο του 2014 η Xiaomi ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο, ακολουθώντας τη Samsung και την Apple Inc. και ακολούθησε η Lenovo και η LG. Η Xiaomi έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής έξυπνων τηλεφώνων στην Κίνα το 2014, έχοντας ξεπεράσει τη Samsung, σύμφωνα με έκθεση της IDC.

Η Xiaomi είναι η τέταρτη πιο πολύτιμη νεοφυής τεχνολογίας στον κόσμο, αφού έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1,1 δισ. Δολαρίων από επενδυτές, καθιστώντας την αποτίμηση της Xiaomi μεγαλύτερη από 46 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Xiaomi εισήλθε στην ινδική αγορά τον Ιούλιο του 2014 μέσω του Flipkart.com και εισήλθε στην αγορά του Μπαγκλαντές μέσω της Solar Electro Bangladesh Limited τον Αύγουστο του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments