Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 18/8: 3442 νέες λοιμώξεις

Κρούσματα σήμερα 18/8: 3442 νέες λοιμώξεις
Κρούσματα σήμερα 18/8: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα για σήμερα, 18/8. Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.442  νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, 25  νεκρούς και  282 διασωληνωμένους. Οι μολύνσεις τη Κυριακή ανέρχονταν σε 3.270, ενώ του Σαββάτου σε 3.493 νέες λοιμώξεις.

Δείτε το σημερινό infographic

Κρούσματα σήμερα 18/8

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Οι εκτιμήσεις των ειδικών επιβεβαιώνονται με την αύξηση των κρουσμάτων να είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, και με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται σταθερά κάθε μέρα, ενώ μέσα σε ένα μόλις 24ωρο αυξήθηκαν κατά 24.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Αυγούστου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.442, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 547.186 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.To για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.09 (95% ΔΕ: 0.89 – 1.36)

Παγώνη: Δύσκολα τα πράγματα από Σεπτέμβριο

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνα και Πειραιά κλήθηκε να σχολιάσει την επιστροφή του κόσμου από τα νησιά και πώς αυτή θα επηρεάσει το επιδημιολογικό φορτίο. Η κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη τονίζοντας ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί τότε οι συμπολίτες μας με επικείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι ακόμα εδώ και δεν κοιτάζει ηλικίες. «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», ήταν τα λόγια της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η Ματίνα Παγώνη έκανε έκκληση στους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές, να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι το μόνο μας όπλο είναι ο εμβολιασμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments