Αθλητισμός

Γιώργος Γιακουμάκης: Κλείνει στην Σέλτικ

Γιώργος Γιακουμάκης: Κλείνει στην Σέλτικ
Γιώργος Γιακουμάκης: Από ότι φαίνεται κλείνει η συμφωνία με την Σέλτικ για τον παίκτη της Φένλο.

Από ότι όλα δείχνουν στην Σέλτικ πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο παίκτης της Φένλο έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις από ομάδες, όπως η Νόριτς. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δημοσιεύματα ήθελαν και την Μπεσίκτας να έχει μπει στο κόλπο. Παρά τις προτάσεις ο παίκτης πρόκειται να κλείσει συμφωνία με την Σέλτικ.

Πιο συγκεκριμένα, η σκωτσέζικη ομάδα βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα επιθετικού τον ιδανικό αντικαταστάτη του Όντσον Έντουαρ. Την ίδια στιγμή ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ φαίνεται να είναι ζεστός για την Σέλτικ, μιας και θεωρεί ότι είναι μια ομάδα, η οποία μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί.

Μεγάλο το ενδιαφέρον της Σέλτικ μετά την τελευταία σεζόν

Ο 26χρονος Έλληνας στράικερ την περυσινή σεζόν κατέγραψε την καλύτερη του χρονιά με τη φανέλα της Φένλο, πετυχαίνοντας 29 τέρματα και 2 ασίστ σε 33 εμφανίσεις του.  Τα εντυπωσιακά του νούμερα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Σέλτικ, η οποία φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του παίκτη.

Όπως αναφέρει ο Πορτογάλος δημοσιογράφος, Πέδρο Αλμέιδα, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και πλέον είναι θέμα χρόνο προκειμένου ο Γιακουμάκης να ενταχθεί στο ρόστερ των Κελτών, όπου εκεί θα συναντήσει τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Βασίλη Μπάρκα.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην ολλανδική Φένλο. Στις 26 Ιουνίου του 2017 οπότε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας με δικαίωμα της ΑΕΚ για επέκταση της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2017 σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδος που η ομάδα του νίκησε 0–4.  Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε το νικητήριο γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα που η ΑΕΚ επικράτησε με 1–2 με ανατροπή του εις βάρος της σκορ.

Το γκολ αυτό του Γιακουμάκη που σημειώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης ήταν και το πρώτο του με την φανέλα της ΑΕΚ στον θεσμό του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Στις 12 Οκτωβρίου 2018 σκόραρε στην εντός έδρας επικράτηση της ΑΕΚ έναντι της Λαμίας με 2–1 για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η μεταγραφή του στην Φένλο

Τον Αύγουστο του 2020 αποκτήθηκε από την  Φένλο για 200.000 ευρώ με διετές συμβόλαιο. Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματα σκόραρε χατ-τρικ εναντίον την Έμμεν, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε σκοράρει σε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές με τη Φένλο, πραγματοποιώντας ρεκόρ συλλόγου, και παράλληλα φτάνοντας στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στον αγώνα με τη Βίλεμ σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, κάνοντας την ανατροπή του σκορ. Ακολούθως σκόραρε καρέ τερμάτων εναντίων της Ντε Χάαγκ, φτάνοντας τα 16 γκολ πρωταθλήματος. Την 19η αγωνιστική εναντίον της Φίτεσε σκόραρε άλλο ένα καρέ τερμάτων, φτάνοντας τα 20 τέρματα. Είναι το δεύτερο ταχύτερο που ένας παίκτης φτάνει σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.[12] Με τα 11 γκολ που σημείωσε τον Ιανουάριο στο πρωτάθλημα, ο Γιακούμακης ανακηρύχθηκε από την IFFHS πρώτος σκόρερ του μήνα σε όλο τον κόσμο.

Ανακηρύχθηκε επίσης παίκτης του μήνα Ιανουαρίου για την Έρεντιβιζι.[14] Στον προημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στην Ναϊμέγκεν σκόραρε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ, βοηθώντας την ομάδα να περάσει στα ημιτελικά. Ολοκλήρωσε την σαιζόν με 26 γκολ και αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments