Ελλάδα

Πάτρα: Κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη στο σπίτι του

Πάτρα: Κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη στο σπίτι του
Πάτρα: Συνελήφθη από την Αστυνομίας ένας άνδρας, χθες το απόγευμα. Ο άνδρας τη χτυπούσε και την απειλούσε, ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ο εφιάλτης που ζούσε μια γυναίκα στην Πάτρα ήρθε στο φως, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη στο σπίτι του για πέντε ολόκληρους μήνες. Ο άνδρας τη χτυπούσε και την απειλούσε, ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Πάτρα: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης κατακράτησης, της σωματικής βλάβης και της απειλής. Πάτρα

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, συντρόφου του, ο συλληφθείς την κατακρατούσε παράνομα, σε οικία του στην Πάτρα, όπου από τον Μάρτιο του 2021, την εξύβριζε, την απειλούσε και την χτυπούσε επανειλημμένα στο σώμα της, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο συλληφθείς με χρήση βίας και απειλών για την ζωή της παθούσας, την εκβίαζε, με σκοπό την γενετήσια εκμετάλλευση της. Επιπλέον, πριν από μια εβδομάδα ο συλληφθείς αποπειράθηκε να την βιάσει, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Οι άξονες των αλλαγών όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας είναι οι εξής:

  • Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα λεγόμενα ειδεχθή εγκλήματα
  • Αλλάζουν οι διατάξεις για την υπό όρους απόλυση και δεν είναι τόσο ελαστικοί
  • Αυξάνεται το πλαίσιο των ποινών για ορισμένα αδικήματα
  • Δίνεται η δυνατότητα για εξέταση αδικημάτων κατά προτεραιότητα μετά από εισήγηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments