Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να αναγνωριστούν

Τζο Μπάιντεν: Οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να αναγνωριστούν
Τζο Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με τους Ταλιμπάν σε συνέντευξη του και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο αναγνώρισης.

Στα χέρια των Ταλιμπάν βρίσκεται το Αφγανιστάν από την Κυριακή 15 Αυγούστου μετά και την πτώση της Καμπούλ. Ήδη το γεγονός αυτό έχει καταφέρει να μειώσει την δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, λόγω της απόφασης του για απόσυρση των στρατευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC, που μεταδόθηκε σήμερα, και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι η οργάνωση έχει αλλάξει όσον αφορά τις βασικές της πεποιθήσεις.

Μπάιντεν δημοσκόπηση

“Πιστεύω ότι περνάνε κάποιου είδους υπαρξιακή κρίση”

Απαντώντας σε ερώτηση αν νομίζει πως οι Ταλιμπάν έχουν αλλάξει, ο Μπάιντεν είπε στο ABC News: «Οχι. Πιστεύω ότι περνάνε κάποιου είδους υπαρξιακή κρίση. Θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα ως νόμιμη κυβέρνηση; Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουν». Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως η οργάνωση εμφανίζεται πιο αφοσιωμένη σε αυτά που πιστεύει.

Όμως είπε ακόμη, οι Ταλιμπάν πρέπει επίσης να δουν αν μπορούν να φροντίσουν τους Αφγανούς: «Τους νοιάζει αν έχουν φαγητό να φάνε, αν έχουν εισόδημα που μπορεί να κινήσει μια οικονομία, τους νοιάζει αν μπορούν ή όχι να κρατήσουν ενωμένη την κοινωνία, για την οποία μάλιστα λένε ότι ενδιαφέρονται τόσο πολύ; Δεν είμαι σίγουρος για κανένα από αυτά». Ο Τζο Μπάιντεν είπε επίσης πως θα χρειαστεί οικονομική και διπλωματική πίεση -όχι στρατιωτική ισχύς- προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των γυναικών.

Πτώση της δημοτικότητας Μπάιντεν

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 46% των ενηλίκων Αμερικανών εγκρίνει την απόδοση του Μπάιντεν στο προεδρικό αξίωμα, με το ποσοστό αυτό να είναι το χαμηλότερο που λαμβάνει στις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις που άρχισαν να γίνονται από τον Ιανουάριο που ανέλαβε καθήκοντα.  Μπάιντεν

Το ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν έπεσε στο 46% από 53% που ήταν μόλις την Παρασκευή σε παρόμοια δημοσκόπηση που είχαν πραγματοποιήσει τα Reuters/Ipsos. Η δημοτικότητα του Μπάιντεν μειώθηκε καθώς οι Ταλιμπάν μπήκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, διαγράφοντας δύο δεκαετίες αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα που στοίχισε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στους φορολογούμενους και χιλιάδες ζωές Αμερικανών. Ωστόσο, πλειοψηφία τόσο Ρεπουμπλικανών όσο και Δημοκρατικών ψηφοφόρων δήλωσε ότι το χάος αυτό δείχνει ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να φύγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments