Αθλητισμός

Σλόβαν Μπρατισλάβας Ολυμπιακός 2-2: Προκρίθηκαν στους ομίλους οι ερυθρόλευκοι

Σλόβαν Μπρατισλάβας Ολυμπιακός 2-2: Προκρίθηκαν στους ομίλους οι ερυθρόλευκοι
Σλόβαν Μπρατισλάβας Ολυμπιακός 2-2: Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Europa Conference League οι ερυθρόλευκοι παρά την ισοπαλία.

Μετά από τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς από τη συνέχεια του Champions League, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-0. Στον σημερινό αγώνα οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν το έργο της πρόκρισης στην Μπρατισλάβα και έτσι η ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Europa League, ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Σλόβαν και «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για τους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός με συνολικό σκορ 5-2 ( είχαν κερδίσει με 3-0 στο Καραϊσκάκη), συνεχίζουν την πορεία τους στο Europa League. 

EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ – ΟΣΦΠ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Τα πρώτα γκολ στο παιχνίδι

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Τσόβαν. Ο Ρέαμπτσιουκ συνεργάστηκε ωραία με τον Ονιεκούρου, ο Μολδαβός μπακ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Βαλμπουενά κοντρόλαρε ωραία, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γάλλος προειδοποίησε και στο 33’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, με τρομερή κεφαλιά. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μαροκινός φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβαν. Μετά το γκολ του Ελ Αραμπί, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βγάζει τον Μαντί Καμαρά.

Ο Αφρικανός, που είχε δεχθεί το σκληρό μαρκάρισμα από τον Ντε Μάρκο, άφησε τη θέση του στον Μπουχαλάκη, με τον διεθνή χαφ να παίζει δίπλα στον Γιαν Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς, αλλά η Σλόβαν κατάφερε από το… πουθενά να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Ο Ζμρχαλ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Χέντι με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Άνοιξε λογαριασμό ο Ονιεκούρου

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ονιεκούρου στο 54’ να κάνει το 2-1 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Ονιεκούρου με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσόβαν για το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα ο Νιγηριανός απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ στο 59’ ο Ολυμπιακός είχε τετ α τετ με τον Ελ Αραμπί. Μετά από την ωραία πάσα του Ματιέ Βαλμπουενά, ο Μαροκινός επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σλόβαν, σούταρε απέναντι από τον Τσόβαν, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγή, με τον Λόπες να παίρνει τη θέση του Βαλμπουενά. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Πορτογάλου εξτρέμ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι Σλοβάκοι, όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, κατάφεραν και πάλι από το… πουθενά να ισοφαρίσουν σε 2-2 το παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μποζίκοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκριν στο δεύτερο δοκάρι, με δεύτερη κεφαλιά, έκανε το 2-2 στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμτπσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μ. Καμαρά και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τον Αγκιμπού Καμαρά λίγο πιο μπροστά.  Ο Ελ Αραμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ονιεκούρου και Βαλμπουενά στα δύο άκρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Βλάντιμιρ Βάις παρέταξε την Σλόβαν με την εξής 11άδα: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μποζίκοφ, Κασιά, Πάουσεκ, Κανκάβα, Γκριν, Ζμραλ, Βάις, Τσάβριτς και Χέντι.

EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ – ΟΣΦΠ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments