Αθλητισμός

Ολυμπιακός Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Καθάρισαν την πρόκριση οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Καθάρισαν την πρόκριση οι Πειραιώτες
Ολυμπιακός Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Οι Πειραιώτες κατάφεραν να "καθαρίσουν" την πρόκριση και περιμένουν την κλήρωση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να “καθαρίσει” την πρόκριση κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, νικώντας την ομάδα με 3-0. Μετά από τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς από τη συνέχεια του Champions League, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο παιχνίδι για τα Play Off του Europa League: επικράτησε 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους.

EUROPA LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (EUROKINISSI / ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ)

Φάσεις και γκολ

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με καλή στιγμή, με τον Εμβιλά να σουτάρει στο 4’ από το ημικύκλιο και να «ξυρίζει» το δοκάρι. Ακολούθησε ένα παγωμένο 20λεπτο, πριν ακολουθήσει η «ερυθρόλευκη» καταιγίδα. Στο 23’ ο Σισέ, στο 24’ ο Μασούρας, στο 26’ ο Παπασταθόπουλος και στο 27’ ο Ελ Αραμπί αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Η Σλόβαν αναθάρρησε και με τον Ραμπιού και τον Βάις προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Βατσλίκ, αλλά ο Σισέ ήταν εκεί για να τους σταματήσει. Αφού πέρασαν οι κίνδυνοι, έφτασε η ώρα για το πρώτο γκολ στο 37’. Ο Σισέ πέρασε στην επίθεση και τα δύο σουτ του κόντραραν στα σώματα, για να στρωθεί η μπάλα στον Μάντι Καμαρά, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ σκόραρε!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «κλειδώσει» την πρόκριση και στο 52’ διπλασίασε τα τέρματα του. O Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Μασούρα, σε πρώτο χρόνο ο Καμαρά πήγε να σκοράρει, απέκρουσε ο Κοβάν και στην επαναφορά ο Σισέ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν εκεί και έψαξαν τρίτο γκολ. Ο Μασούρας και ο Αγκιμπού προσπάθησαν ανεπιτυχώς και τελικά τη δουλειά την έκανε ο… Μποζίκοφ! Στο 68’ Κόρνερ του Βαλμπουενά από δεξιά, κεφαλιά του Βαλμπουενά στο πρώτο δοκάρι και ο Μποζίκοφ τη βρήκε και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Μετά το 3-0 οι γηπεδούχοι διατήρησαν με ευκολία το προβάδισμα τους και η όποια διάθεση των ποδοσφαιριστών της Σλόβαν για να μειώσουν, εξανεμίστηκε γρήγορα. Το μόνο σημαντικό γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Σισέ, ο οποίος στάθηκε άτυχος σε μία γεμάτη εμφάνιση του και αντικαταστάθηκε στο 75’ από τον Μάρκοβιτς.

Στη λίστα για Σλόβαν ο Ρόνι Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες δηλώθηκε αντί του Κρίστινσον, κάτι που δείχνει πως ίσως τον δούμε στον επαναληπτικό στην Μπρατισλάβα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, που νωρίτερα προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του στο Ρέντη, δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας και πήρε τη θέση του Κρίστινσον, ο οποίος μένει εκτός. Ο Λόπες επέλεξε και νούμερο στη φανέλα και θα αγωνίζεται με τον αριθμό 20 στην πλάτη.

Φυσικά δεν πρόκειται να τον δούμε να αγωνίζεται στο αυριανό πρώτο ματς με αντίπαλο την Σλόβαν, πλην όμως δεν αποκλείεται ο Πέδρο Μαρτίνς να τον χρησιμοποιήσει στον επαναληπτικό σε οχτώ μέρες από σήμερα, αφού δεδομένα θα τον πάρει μαζί του στη Σλοβακία.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ (74’ λ.τρ. Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (80’ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (87’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (74’ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Τσόβαν, Πάουσεκ (67’ Στρέλετς), Αμπένα, Κάσια, Μποζίκοφ, Ντε Καμπς, Κανκάβα, Βάις, Ραμπιού (67’ Εντί), Ζμρχάλ, Τσάβριτς

EUROPA LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments