Οικονομία

Καββαθάς για πυρόπληκτους: Προτεραιότητα η εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για την Βόρεια Εύβοια

Καββαθάς για πυρόπληκτους: Προτεραιότητα η εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για την Βόρεια Εύβοια
Καββαθάς για πυρόπληκτους: Την προτεραιότητα ανάπτυξης ενός τοπικού σχεδίου για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας τόνισε μεταξύ άλλων ο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς.

Την προτεραιότητα ανάπτυξης ενός τοπικού σχεδίου για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας τόνισε μεταξύ άλλων ο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς. Μιλώντας στη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Χαλκίδα σημείωσε πως “θα αναμετρηθούμε με το χρόνο”.

Ποιες οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για την ανακούφιση των πληγέντων

Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια προτεραιότητα είναι η εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση:

  • στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, με επιδότηση θέσεων εργασίας και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του,
  • στην ανασυγκρότηση της επιχειρηματικής ζωής με ανάπτυξη συνεργασιών-συστάδων επιχειρήσεων (clusters)
  • στις δημόσιες επενδύσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας με εστίαση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, μαρίνες).

«Η ΓΣΕΒΕΕ και οι επιστημονικοί της φορείς (ΙΜΕ. ΚΕΚ) σε συνέχεια και της επιτυχούς συνεργασίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την αναβίωση της επαγγελματικής σχολής Δημόκριτος, δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην επόμενη μέρα της Β. Εύβοιας” καταλήγει η ανακοίνωση.

kavvathas

Πιστώθηκαν 6.710.812,67 ευρώ σε 1.214 δικαιούχους πυρόπληκτους

Νέες πληρωμές σε πυρόπληκτους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών σε 1.214 δικαιούχους. Αυτή είναι η δεύτερη πληρωμή που πραγματοποιεί το αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής.

Ποιοι πληρώθηκαν

  • 640 δικαιούχων, ποσό 3.564.430,80 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 481 δικαιούχων, ποσό 1.464.381,87 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 620 δικαιούχων, ποσό 1.682.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 6.710.812,67 ευρώ και αφορά 1.214 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. Ήδη, μέσα σε μόλις 5 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 10.452.132,98 ευρώ στους πρώτους 1.742 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments