Κόσμος

Μισέλ Μπαρνιέ: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022

Μισέλ Μπαρνιέ: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022
Μισέλ Μπαρνιέ: Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022 ανακοίνωσε ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit.
Μισέλ Μπαρνιέ: Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022 ανακοίνωσε ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022. Ακόμη, ο υποψήφιος πρόεδρος μίλησε σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν και στην θέση που πρέπει να λάβει η Γαλλική κυβέρνηση.

Ο πρώην διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, ο βετεράνος της πολιτικής Μισέλ Μπαρνιέ, 70 ετών, ανήγγειλε χθες Πέμπτη την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2022, προβάλλοντας το όραμα της γαλλικής δεξιάς για τη «συμφιλιωμένη Γαλλία».

“Είμαι υποψήφιος για να γίνω ένας πρόεδρος που θα σέβεται τους Γάλλους”

Ο κ. Μπαρνιέ, στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων (Les Républicains, LR, δεξιά) είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 πως θέλει να «περιορίσει και να ελέγξει» τη μετανάστευση, να ξαναβάλει «τη δουλειά, την αξιοσύνη στο επίκεντρο της κοινωνίας μας», να δώσει αγώνα εναντίον «της κλιματικής αλλαγής που ανατρέπει τα πάντα».

«Είμαι υποψήφιος για να γίνω ένας πρόεδρος που θα σέβεται τους Γάλλους και θα κάνει σεβαστή τη Γαλλία. Βρισκόμαστε σε πολύ απαιτητικούς καιρούς. Ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι επικίνδυνος, ασταθής, εύθραυστος. Η χώρα μας πάει άσχημα. Χρειάζεται εναλλακτικός δρόμος για να συμφιλιωθούμε, να ενωθούμε και να δράσουμε μαζί αληθινά», εξήγησε στην εφημερίδα Le Figaro χθες βράδυ.

“Η Γαλλία έχει ηθικό καθήκον να προσφέρει άσυλο”

Αναφερόμενος στην ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε πως η χώρα του «έχει ηθικό καθήκον να προσφέρει άσυλο» σε εκείνους «που εργάστηκαν για αυτήν», αλλά «πρέπει να επίσης να πούμε ότι δεν θα υποδεχθούμε τους πάντες», επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να υπάρξει «μορατόριουμ» στη μετανάστευση ώστε να αναδιαμορφωθούν «όλες οι διαδικασίες» και να υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες καταγωγής των μεταναστών για να «συμβάλλουν να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές με αντάλλαγμα τη δική μας αναπτυξιακή βοήθεια».

Δεσμεύθηκε να «εντείνει τον αγώνα εναντίον του τζιχαντισμού παντού» και να αφιερώσει «το 3% του ΑΕΠ» στην άμυνα και στην έρευνα. Η είσοδος του κ. Μπαρνιέ στην κούρσα αυξάνει σε τέσσερις τους υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των LR. Το κόμμα αναμένεται τον Νοέμβριο, αν κανένας από τους τέσσερις δεν έχει ξεχωρίσει, να επιλέξει τον υποψήφιό του.

Ο κ. Μπαρνιέ, πέραν του ότι ανέλαβε να χειριστεί τη διαπραγμάτευση για το Μπρέξιτ εξ ονόματος της ΕΕ, έχει μακρά σταδιοδρομία: διετέλεσε βουλευτής, γερουσιαστής και μέλος πολλών κυβερνήσεων της γαλλικής δεξιάς τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, αναλαμβάνοντας διάφορα χαρτοφυλάκια (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος, Γεωργίας κ.ά.). Υπήρξε επίσης δύο φορές μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1999-2004 και 2010-2014).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments