Οικονομία

Πυρόπληκτοι: Ψηφίζονται σήμερα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Πυρόπληκτοι: Ψηφίζονται σήμερα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων
Πυρόπληκτοι: Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Πυρόπληκτοι: Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Έτσι θα κυρωθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, Εύβοια και Ηλεία.

Ποιοι τάχθηκαν υπέρ

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Για την τελική τους στάση στην Ολομέλεια, έχουν επιφυλαχθεί Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.

Τι δήλωσε ο εισηγητής των μέτρων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος -που ανακοινώθηκε ότι εντάσσεται στο κυβερνητικό σχήμα λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει την εισήγησή του- επέκρινε εκ προοιμίου τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρα αντιπολίτευση, καθώς στη συζήτηση που προηγήθηκε το διάστημα που ακολούθησε τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν υπέβαλε προτάσεις, υπό το πρίσμα μάλιστα των ζητημάτων που αναζητούν λύση υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής. «Η κλιματική αλλαγή αναδεικνύει νέες και επείγουσες ανάγκες. Η πρώτη ανάγκη είναι η ανάγκη της πολιτικής συνεννόησης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και αναφερόμενος στις διατάξεις των ΠΝΠ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες πληρωμές, περί τα 10.000.000 ευρώ και έχουν καταγραφεί τα καμένα όλα στην Αττική και, στο μεγαλύτερο μέρος τους, στην Εύβοια. Ιδίως για τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είναι μέτρα πραγματικής στήριξης και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι έχουν προβλεφθεί και ειδικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των ανέργων, προγράμματα ψυχολογικής στήριξης μαθητών, δυνατότητες μεταγραφής για τους φοιτητές. Αλλά και για τον τομέα αποκατάστασης του περιβάλλοντος, ο εισηγητής της ΝΔ επισήμανε ότι θα υπάρξει ποιοτική διαφοροποίηση των νέων αναδασωμένων εκτάσεων, με νέες ποικιλίες ανθεκτικότερες στις πυρκαγιές. «Η σημερινή προσπάθεια δεν είναι μια προσπάθεια που εγείρει κομματικά οφέλη. Είναι μια προσπάθεια για όλους τους Έλληνες, μια προσπάθεια κοινή», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τι δήλωσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου

Την επομένη ημέρα της μεγαλύτερης τραγωδίας που έχει συμβεί έως σήμερα στη Βόρεια Εύβοια, οι πολίτες ζητούν κάθαρση για την ολοκληρωτική καταστροφή και πρόσθεσε ότι η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να γράψει τη δική της ιστορία για τις 9 μέρες της καταστροφής και τους ποινικά υπόλογους. Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι μια φωτιά που ξεκίνησε από τις παρυφές της Λίμνης Ευβοίας έκαιγε το νησί, με άπνοια, εννέα ημέρες και επικαλέστηκε καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι οι κρίσιμες αποφάσεις ελήφθησαν, όχι από τους αρμόδιους αξιωματικούς αλλά από την πολιτική ηγεσία. «Το κράτος της κοινωνικής πρόνοιας οφείλει να διορθώσει τα λάθη και να δημιουργήσει τις συνθήκες για να ανθίσει ξανά η Εύβοια, όπως και όλες οι περιοχές στην Ελλάδα που επλήγησαν, και όχι να προχωρήσει με πειράματα, με ευκαιρίες για κέρδος, με ημίμετρα που ανοίγουν πόρτα σε συμφέροντα», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για να μπορέσουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν να παραμείνουν στον τόπο τους, όπως και τα μέτρα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Είπε, επίσης, ότι οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών είναι εξοργισμένοι, διότι η καταστροφή είναι μεγάλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments