Ελλάδα

Σαββόπουλος για Θεοδωράκη: Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων

Σαββόπουλος για Θεοδωράκη: Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων
Σαββόπουλος για Θεοδωράκη: Το δικό του μήνυμα στέλνει ο μεγάλος καλλιτέχνης σχετικά με τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε πένθος βρίσκεται ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Πλήθος καλλιτεχνών στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον Έλληνα καλλιτέχνη μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Σαββόπουλος που τον αποχαιρετά με λόγια συγκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στο δικό του μήνυμα ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχαιρετά με μεγάλη συγκίνηση των τελευταίο των μεγάλων, όπως γράφει. Συμπληρώνει δε πως ο Μίκης Θεοδωράκης “Ξεχείλιζε από μουσική, αιώνια νιάτα, πάθος και ρομαντισμό. Ήταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός”.

Η δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου

«Έφυγε σήμερα ο τελευταίος των μεγάλων. Των τελευταίων μεγάλων Ελλήνων. Είναι ημέρα πένθους, βαθιάς συγκίνησης αλλά και πνευματικής ανάτασης νομίζω, γιατί μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, και όλων των άλλων πνευματικών ηγετών μας, έρχεται τώρα και η αναχώρηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην 200ή επέτειο της Ανεξαρτησίας, σαν να μας λέει “κοιτάξτε τι έχει πραγματική αξία σε όλη αυτή την πορεία και αφήστε τα μικρά και τα ασήμαντα”», ανέφερε ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν παράφορος. Δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ξεχείλιζε από μουσική, αιώνια νιάτα, πάθος και ρομαντισμό. Ήταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός. Ένας οικουμενικός άνθρωπος. Θα ζει πάντα στη μνήμη της Αντίστασης, στην τραγική μνήμη του εμφυλίου και της εξορίας, στους αγώνες της δεκαετίας του ΄60, στη φυλακή του αντιδικτατορικού αγώνα. Μα πάνω από όλα θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με την συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του.

“O Captain, my Captain

Η δάφνη κερδήθηκε

Ποτέ δεν θα πεθάνεις”»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments