Οικονομία

Γιάννης Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα κάνει στη ΔΕΘ ανακοινώσεις για φόρους και εισφορές

Γιάννης Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα κάνει στη ΔΕΘ ανακοινώσεις για φόρους και εισφορές
Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στα οικονομικά ζητήματα που "τρέχουν" λέγοντας πως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις στη ΔΕΘ τόσο για τους φόρους όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στα οικονομικά ζητήματα που “τρέχουν” λέγοντας πως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις στη ΔΕΘ τόσο για τους φόρους όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά».

Για ενδεχόμενες αυξήσεις

Ως δικαιολογημένη χαρακτήρισε ο κ. Οικονόμου την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».

Παράλληλα σημείωσε πως η «Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά».

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον πληθωρισμό

Μιλώντας στη Βουλή, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του πληθωρισμού, «λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες», και προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e-katanalotis.gov.gr προκειμένου πριν προβούν σε αγορές, να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν.

Φωτιά στην Αττική «Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ -που και αυτά έχουν τη σημασία τους- αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments