Αθλητισμός

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής ομάδας

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής ομάδας
Η νίκη της Ελλάδας επί της Σουηδίας έδωσε και πάλι… σφυγμό στην Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά τη νίκη.

Φαίνεται πως η Ελλάδα έχει αρκετές ελπίδες αφού μετά τη νίκη επί της Σουηδίας (2-1) ανέβηκε… σκαλοπάτι στην τρίτη θέση του δευτέρου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ταυτόχρονα… συγκράτησε μια βασική αντίπαλο ώστε να μην αποσπαστεί κι άλλο.

Πλέον η Ελλάδα είναι στους 6 βαθμούς, ενώ η Σουηδία με ίδιο αριθμό αγώνων είναι στους 9. Η Ισπανία με δύο παιχνίδια περισσότερα είναι πρωτοπόρος με 13 βαθμούς. Τα ματς του Οκτωβρίου, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας Γεωργία (9/10) και Σουηδία (12/10) θα είναι καθοριστικά.

Βαθμολογία

1. Ισπανία 13 (σε 6 αγώνες) Γκολ 13-5 (+8) 2. Σουηδία 9 (σε 4 αγώνες) Γκολ 7-3 (+4) 3. Ελλάδα 6 (σε 4 αγώνες) Γκολ 5-4 (+1) 4. Κόσοβο 4 (σε 5 αγώνες) Γκολ 3-9 (-6) 5. Γεωργία 1 (σε 5 αγώνες) Γκολ 2-9 (-7)

Επόμενες αγωνιστικές

9 Οκτωβρίου

Σουηδία-Κόσοβο Γεωργία-Ελλάδα

12 Οκτωβρίου Κόσοβο-Γεωργία Σουηδία-Ελλάδα

11 Νοεμβρίου Γεωργία-Σουηδία Ελλάδα-Ισπανία

14 Νοεμβρίου Ελλάδα-Κόσοβο Ισπανία-Σουηδία

Η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή με 13 βαθμούς μετά και τη νίκη της απέναντι στο Κόσοβο στην Πρίστινα με 2-0 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα παραμένει αήττητη στον 2ο όμιλο έπειτα από τέσσερις αγώνες που έχει δώσει, αλλά οι δυο ισοπαλίες ήταν πολύ κακές με Γεωργία (1-1) και Κόσοβο (1-1).

Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Με κατάθεση ψυχής η Εθνική

Η αύρα του Ρεχάγκελ, ο οποίος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, βοήθησε την Εθνική να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και να ξαναμπεί σε τροχιά πρόκρισης – Στο 61′ ο Μπακασέτας και στο 75′ μέσω VAR ο Παυλίδης τα δύο ελληνικά γκολ, ενώ στο 80′ ο Κουάισον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πως παρατάχθηκαν

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με 3-4-1-2. Με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τον Χατζηδιάκο δεξιό στόπερ, τον Τζαβέλλα αριστερό και τον Μαυροπάνο στη μέση. Δεξιός μπακ χαφ ήταν ο Ανδρούτσος, αριστερός ο Τσιμίκας, Ζέκα και Μπουχαλάκης ήταν οι κεντρικοί χαφ και λίγο πιο μπροστά τους ο Μπακασέτας. Παυλίδης και Δουβίκας συνέθεσαν το δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Η Σουηδία έπαιξε με διάταξη 4-4-2. Τον Όλσεν στο τέρμα, τον Γιόχανσον δεξιό μπακ, τον Αουγκούστινσον αριστερό και τους Λίντελεφ – Ελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή απο δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Κλάεσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ και Φόρσμπεργκ και στη γραμμή κρούσης Ίσακ – Κουλουσέφσκι.
Εθνική Ελλάδος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments