Οικονομία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή τους

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή τους
Αναδρομικά συνταξιούχων: Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η καταβολή τους.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η καταβολή τους.

Οι πληρωμές έχουν ήδη καταβληθεί σε μεγάλη πλειονότητα συνταξιούχων ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα καταβληθούν και σε μεγάλο μέρος των συνταξιούχων προ του 2016 και θα απομείνουν για τον Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις που δικαιούνται αναδρομικά.

Για τον χρόνο απονομής των συντάξεων

Στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα και εντός των επόμενων μηνών το θέμα να επιλυθεί πλήρως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους 1.200 λογιστές και δικηγόρους που θα βοηθήσουν στην απονομή των συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και σητν εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΕΦΚΑ όπου το χαρακτήρισε τεράστιο θέμα. Μέσα στο καλοκαίρι έγινε ένα πρώτο βήμα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, με τη λειτουργία ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης (1555). Με αυτόν τον τρόπο, όπως υπογράμμισε, δίνεται άμεσα απάντηση σε ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτημάτων των πολιτών, ενώ το υποστηρικτικό γραφείο θα διαχειρίζεται τα πιο εξειδικευμένα θέματα, έτσι ώστε να δίνονται απαντήσεις εγκαίρως και για πιο περίπλοκες περιπτώσεις.

Συντάξεις: Ξεκίνησε η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών – Πότε “πιάνουν” δουλειά

Ξεκίνησε από τον ΕΦΚΑ η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών που αφορούν στις συντάξεις και συγκεκριμένα θα βοηθήσουν στη γρηγορότερη απονομή τους. Έτσι , πάνω από 1.200 λογιστές και δικηγόροι πιάνουν δουλειά από Οκτώβριο. Μάλιστα, αυξήθηκε και ο αριθμός των θέσεων από 180 σε 1200.

Αυξήθηκε ο αριθμός των θέσεων

Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο πιστοποίησης αυξάνονται από 180 σε 1200, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Σημειώνεται πως για την εκπαίδευση-πιστοποίηση τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments