Τεχνολογία

God of War: Ragnarok – Το εντυπωσιακό gameplay trailer

God of War: Ragnarok – Το εντυπωσιακό gameplay trailer
Η αναμονή έφτασε στο τέλος της. Το ολοκαίνουργιο God of War μόλις αποκαλύφθηκε πλήρως. Ο λόγος γίνεται για το God of War: Ragnarok, το οποίο είχε αποκαλυφθεί αρχικά το 2019, χωρίς τότε να έχει ακόμη ονομασία.

Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα πλάνα από το PS5

God of War: Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Το God of War είναι ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Santa Monica Studio και εκδόθηκε από τη Sony Interactive Entertainment (SIE). Κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 20 Απριλίου 2018, για το PlayStation 4 (PS4), είναι η όγδοη έκδοση της σειράς God of War, η όγδοη σειρά και η συνέχεια του God of War III του 2010. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, τα οποία βασίστηκαν χαλαρά στην Ελληνική μυθολογία, αυτή η έκδοση έχει τις ρίζες της στη μυθολογία της Σκανδιναβίας στη σφαίρα του Μίντγκαρντ. Για πρώτη φορά στη σειρά, υπάρχουν δύο πρωταγωνιστές: ο Κράτος , ο πρώην Έλληνας Θεός του Πολέμου που παραμένει ο μόνος χαρακτήρας που μπορεί να παίξει ο παίκτης, και ο νεαρός γιος του Ατρέας. Μετά το θάνατο της δεύτερης συζύγου του Κράτος και της μητέρας του Ατρέα, ταξιδεύουν για να εκπληρώσουν την επιδημία της, να εξαπλωθεί η στάχτη της στην υψηλότερη κορυφή των εννέα βασιλείων. Ο Κράτος κρατά στο ταραγμένο παρελθόν του ένα μυστικό από τον Ατρέα, ο οποίος δεν γνωρίζει τη θεϊκή του φύση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, συναντούν τέρατα και θεούς του σκανδιναβικού κόσμου.

Περιγράφεται το παιχνίδι από τον δημιουργικό σκηνοθέτη Κόρι Μπάρλογκ ως επαναπροσδιορισμός του franchise, μια σημαντική αλλαγή στο παιχνίδι είναι ότι ο Κράτος κάνει εξέχουσα χρήση ενός μαγικού τσεκουριού αντί για τις διπλές του αλυσιδωτές κοφτερές λεπίδες. To God of War χρησιμοποιεί επίσης τo Σύστημα ψηφιακής κάμερας με το παιχνίδι σε μία λήψη, σε αντίθεση με τη σταθερή κινηματογραφική κάμερα των προηγούμενων εγγραφών. Ήταν το πρώτο παιχνίδι 3D AAA που χρησιμοποίησε κάμερα μιας λήψης. Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης στοιχεία βιντεοπαιχνίδι ρόλων και ο γιος του Κράτος, ο Ατρέας, παρέχει βοήθεια στη μάχη. Η πλειοψηφία της ομάδας ανάπτυξης του αρχικού παιχνιδιού δούλεψε στο God of War και το σχεδίασε έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο και γειωμένο. Ένα ξεχωριστό παιχνίδι που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018 που ο Κράτος ακολουθεί τον Ατρέα στην πρώτη του περιπέτεια.

Το God of War έλαβε παγκόσμια αναγνώριση για την ιστορία του, τον παγκόσμιο σχεδιασμό, την κατεύθυνση της τέχνης, της μουσικής, τα γραφικά, το σύστημα μάχης και τους χαρακτήρες, ιδίως μεταξύ Κράτος και Ατρέα. Πολλοί κριτές θεώρησαν ότι είχε αναζωογονήσει επιτυχώς τη σειρά χωρίς να χάσει την κεντρική ταυτότητα των προκατόχων της. Έλαβε μια σειρά από τέλειες βαθμολογίες κριτικής, συνδέοντάς την με το αρχικό God of War (2005) ως το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη σειρά, καθώς και ένα από τα παιχνίδια PlayStation 4 με την υψηλότερη βαθμολογία από τους κριτικούς Metacritic. Μεταξύ άλλων βραβείων και υποψηφιοτήτων, το God of War απονεμήθηκε ως το “Βιντεοπαιχνίδι της Χρονιάς” από πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης και εκπομπών. Το παιχνίδι είχε καλή απόδοση στο εμπόριο, πουλώντας πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του και πάνω από 10 εκατομμύρια μέχρι τον Μάιο του 2019, καθιστώντας το ένα από τα παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις του PlayStation 4 καθώς και το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις της σειράς. Μια μυθιστοριοποίηση κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018, ακολουθούμενη από μια σειρά κόμικς prequel που δημοσιεύθηκε από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019. Μια συνέχεια χωρίς τίτλο βρίσκεται σε εξέλιξη, προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το 2021 για το PlayStation 5.

God of War: Η πλοκή

Έπειτα από πολλά χρόνια από την εξολόθρευση των Θεών του Ολύμπου, ο Κράτος πλεον ζει στην αρχαία Σκανδιναβία μαζί με τον γιο του, τον Ατρέα, στη σφαίρα του Μίντγκαρντ. Αφού θάβει το σώμα της συζύγου του, Φαίη, πηγαίνει τον Ατρέα για σκοποβολή. Επιστρέφουν πίσω στο σπίτι και ο Κράτος αντιμετωπίζει έναν μυστηριώδη άνδρα με θεϊκές δυνάμεις. Έπειτα στην μάχη του Κράτος με τον ξένο άντρα, τον σκοτώνει φαινομενικά, μετά ο Κράτος και ο Ατρέας φεύγουν από το σπίτι τους για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για να πραγματοποιήσουν την τελευταία επιθυμία της Φαίη: να διασκορπίσουν τις στάχτες της στην υψηλότερη κορυφή των “Εννέα Βασιλείων”.

Φτάνοντας στη λίμνη των “Εννέα”, ο Κράτος και ο γιος του συναντάνε το φιλικό World Serpent Γιόρμουνγκαντ, ο τελευταίος γίγαντας που απόμεινε. Όταν βρουν το δρόμο τους μπλοκαρισμένο από μια αδιαπέραστη μαύρη ομίχλη, εμφανίζεται η μάγισσα του δάσους και τους καθοδηγεί να χρησιμοποιήσουν το Μπάΐφροστ για να ταξιδέψουν στο Άλφχαιμ και να ασφαλίσουν το Φως ώστε να σβήσουν την ομίχλη. Επιτυχημένοι, φτάνουν στην κορυφή του Μίντγκαρντ και ακούνε μια συνομιλία μεταξύ του μυστηριώδους άνδρα – που αποκαλύφθηκε ότι στη συζήτηση ήταν ο Μπαλντρ μαζί με τον Μόντι, Μάγκνι και ο φυλακισμένος Μιμίρ. Αφού φύγουν, ο Κράτος και ο Ατρέας μιλάνε με τον Μιμίρ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι στάχτες που πρέπει να στείλουν δεν είναι στο βουνό που μόλις ήρθαν κοντά στον Μιμίρ, αλλά στο Γιοτουνχέιμ, όμως οι Γίγαντες έχουν εμποδίσει τα ταξίδια εκεί για να κρατήσουν έξω τον Όντιν και τον Θωρ. Στο τέλος της κουβέντας με τον Κράτος, ο Μιμίρ δίνει εντολή να τον αποκεφαλίσει και να αναζωογονήσει το κεφάλι του από τη μάγισσα του δάσους, την οποία αποκαλύπτει ότι το όνομα της λέγεται Φρέγια.

Σε αναζήτηση στοιχείων για το άνοιγμα της πύλης του Γιοτουνχέιμ, οι Κράτος, Ατρέας, και Μιμίρ δέχονται επίθεση από τους Μόντι και Μάγκνι. Αφού ο Κράτος σκοτώσει τον Μάγκνι, ο Μόντι φεύγει. Μετά από την μάχη, ο Ατρέας καταρρέει και γίνεται ξαφνικά άρρωστος, λόγω της διαφωνίας ενός θεού που πιστεύει ότι είναι θνητός. Η Φρέγια προσφέρει βοήθεια στον Ατρέας και δίνει εντολή στον Κράτος να ανακτήσει την καρδιά ενός συγκεκριμένου Τρολ στο Χελχέιμ. Ωστόσο, το τσεκούρι του λεβιάθαν που κατέχει ο Κράτος με βάση τον παγετό του Χελχέιμ, είναι άχρηστο στον παγωμένο κόσμο της. Ο Κράτος επιστρέφει στο σπίτι για να ανακαλύψει τα παλιά του όπλα, της φλογερές λεπίδες του χάους, και στοιχειώνεται από το πνεύμα της Αθηνάς. Μετά την ανάκτηση της καρδιάς στο Χέλχειμ, είχε ένα στοιχειώδες όραμα για τον Δία και ο Μίμιρ συνθέτει το αιματηρό παρελθόν του Κράτος. Η Φρέγια αναζωογονεί τον Ατρέα και ο Κράτος λέει στον μικρό ότι είναι θεός. Ο Ατρέας γίνεται όλο και πιο αλαζονικός ενάντια στις εντολές του πατέρα του, δολοφονεί τον τραυματισμένο Μόντι, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα του Θωρ επειδή άφησε τον αδερφό του Μάγκνι να πεθάνει. Στην κορυφή του Μίντγκαρντ, ο Κράτος και ο Ατρέας δέχονται ενέδρα από τον Μπαλντρ, με αποτέλεσμα η πύλη του Γιοτουνχέιμ να καταστραφεί και η ομάδα να πέσει στο Χελχέιμ.

Ο Ατρέας κάνει επανορθώσεις με τον Κράτος, και μαθαίνουν για την οικογενειακή σχέση της Φρέγια και του Μπαλντρ, καθώς και το ξόρκι της αθανασίας που του έβαλε. Επιστρέφοντας στο Μίντγκαρντ, ο Μιμίρ συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να φτάσουν στο Γιοτουνχέιμ, αλλά χρειάζεται το χαμένο του μάτι. Αφού το έβγαλε από την κοιλιά του World Serpent – το μάτι περιείχε ένα άγαλμα του Θορ που κατάπιε το World Serpent. Σε λίγα λεπτά δέχονται επίθεση από τον Μπαλντρ ξανά, αλλά η Φρέγια παρεμβαίνει. Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Μπαλντρ διαπερνιέται από το βέλος του Ατρέας, σπάζοντας το ξόρκι της Φρέγια. Ο Μπαλντρ είναι ηττημένος και παρόλο που του δόθηκε η ευκαιρία να υποχωρήσει, προσπαθεί να στραγγαλίσει την Φρέγια, αναγκάζοντας τον Κράτος να τον σκοτώσει. Η θλιμμένη Φρέγια για τον θάνατο του γιου της, ορκίζεται εκδίκηση και θάνατο από τον Κράτος. Ο Κράτος λέει τελικά στον Ατρέα για το παρελθόν του, ότι σκότωσε πάρα πολλούς Έλληνες Θεούς, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα του, τον Δία. Ο Ατρέας θρηνεί που οι γιοι σκοτώνουν μητέρες και πατέρας, με το που ο Κράτος του εξηγεί ότι θα είμαστε οι θεοί που εμείς επιλέγουμε και όχι σαν τους προκατόχους τους. Η σιωπηλή Φρέγια φεύγει με το πτώμα του Μπαλντρ και ο Μίμιρ ελπίζει ότι τελικά θα το ξεπεράσει και θα συνειδητοποιήσει ότι ο Κράτος έλεγε σωστά πράγματα.

Στο Γιοτουνχέιμ βρίσκουν έναν ναό με μια τοιχογραφία που απεικονίζει τις περιπέτειες τους, δείχνοντας ότι οι Γίγαντες είχαν προειδοποιήσει αόριστα το μέλλον. Επιπλέον, ανακαλύπτουν ότι η Φαίη ήταν ένας γίγαντας που αποφάσισε να μείνει πίσω στο Μίντγκαρντ, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ατρέας είναι μισός γίγαντας και θεός. Ο Κράτος και ο Ατρέας έβλεπαν στις τυχογραφίες τους αγώνες που έκαναν με τον Μπαλντρ, αποκαλύπτοντας ότι η Φαίη ήταν μαζί τους όλη την ώρα. Αποκαλύπτεται επίσης ότι ο Ατρέας ονομάστηκε Λόκι από τη μητέρα του. Στη συνέχεια, ο Κράτος και ο Ατρέας εκπλήρωσαν την υπόσχεσή τους και διέδωσαν τις στάχτες της στην κορυφή. Στη συνέχεια, ο Κράτος αποκαλύπτει στον Ατρέα ότι το όνομά του ήταν αυτό ενός συμπονετικού Σπαρτιάτη συντρόφου. Επιστρέφοντας στο Μίντγκαρντ, ο Μιμίρ τους προειδοποιεί ότι ο τριετής Fimbulwinter έχει ξεκινήσει, που σημαίνει ότι το Ράγκναροκ σύντομα θα ακολουθήσει.

Στο μυστικό τέλος του παιχνιδιού, οι Κράτος, Ατρέας και Μιμίρ επέστρεψαν στο σπίτι για να κοιμηθούν. Ο Ατρέας έχει δει ένα όραμα ότι ο Θωρ θα φτάσει στο τέλος του Ράγκναροκ για να τους αντιμετωπίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments