Τεχνολογία

Twitter αλλαγές: Θέτει σε λειτουργία το Super Follows

Twitter αλλαγές: Θέτει σε λειτουργία το Super Follows
Twitter αλλαγές: Η πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό την υπηρεσία Super Follows.
Twitter αλλαγές: Η πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό την υπηρεσία Super Follows.

Το Twitter  συνεχίζει τις αλλαγές φέρνοντας το Super Follows. Επίσης έρχεται μία νέα λειτουργία το Twitter Communities. Ακόμη, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεργαστεί με δύο μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, το Reuters και το Associated Press (ΑΡ).

Πιο συγκεκριμένα, με μία μηνιαία συνδρομή, το Twitter επιτρέπει την διανομή αποκλειστικού περιεχομένου μέσα από τη λειτουργία Super Follows. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένους χρήστες στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και αλλού.

Πως θα λειτουργεί το Super Follows

Το επιπρόσθετο περιεχόμενο που θα δίνει ένας χρήστης του Twitter στους Super Followers θα είναι διαθέσιμο με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής της τάξης των 2.99, 4.99 και 9.99 δολαρίων, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την άντληση χρημάτων από την πλατφόρμα του Twitter για καλλιτέχνες, δημόσια πρόσωπα, εταιρικούς λογαριασμούς, ή influencers.

Για να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Super Follows του Twitter θα πρέπει να έχει ηλικία 18 και άνω και να αριθμεί ο λογαριασμός του εκεί περισσότερους από 10.000 followers. Επίσης, θα πρέπει να έχει στείλει τουλάχιστον 25 tweets τις τελευταίες 30 ημέρες και όλα αυτά για να μπορεί να μπει στη λίστα με τους λογαριασμούς που θα αποκτήσουν δοκιμαστική πρόσβαση στις ΗΠΑ.

Ο στόχος της συνεργασίας Reuters – Associated Press με το Twitter

Στόχος του Twitter είναι να έχει γρήγορα -με τη συμβολή των πρακτορείων- ακριβή και αξιόπιστη πληροφόρηση ιδίως πάνω σε «γεγονότα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση». Αντί να περιμένει κάτι ψευδές να γίνεται «viral», δηλαδή να μεταδίδεται σαν ιός στην πλατφόρμα του μεταξύ των χρηστών, το Twitter ελπίζει ότι θα μπορεί να προλαμβάνει μία τέτοια εξέλιξη.

Μέχρι τώρα το Twitter διαθέτει μία ειδική ομάδα που αναλαμβάνει, όταν ξεσπούν «κόντρες» μεταξύ των χρηστών πάνω σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, να βρει και να προωθήσει περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές, έτσι ώστε να αποτελέσει αντίβαρο στη δυνητική παραπληροφόρηση από μερικούς χρήστες. Τα δύο πρακτορεία ειδήσεων, σύμφωνα με το BBC και το Reuters , θα βοηθήσουν πιο συστηματικά και άμεσα αυτήν τη διαδικασία, σε πρώτη φάση μόνο στην αγγλική γλώσσα, «αυξάνοντας την ικανότητά του να προσθέτει αξιόπιστο περιεχόμενο στις συζητήσεις που συμβαίνουν στο Twitter», ιδίως όταν η εσωτερική ομάδα του Twitter «δεν έχει τη συγκεκριμένη εξειδίκευση ή πρόσβαση σε επαρκή όγκο αξιόπιστων ειδήσεων». Twitter Super Follows

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments