Οικονομία

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους με επίκεντρο τη νέα γενιά

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους με επίκεντρο τη νέα γενιά
ΔΕΘ Μητσοτάκης: Κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η ανάπτυξη με έμφαση στη νέα γενιά.

Κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η ανάπτυξη με έμφαση στη νέα γενιά.

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον επιχειρηματικό κόσμο

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες». «Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο,σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα στη ΔΕΘ

Στο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνονται τα εξής:

  • επέκταση και για το 2022 του παγώματος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους
  • διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και την μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα εταιρικά κέρδη από το 24% στο 22%
  • στήριξη σε ευάλωτα νοικοκυριά για τις ενεργειακές τους ανάγκες, καθώς επίσης και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες όμως κατηγορίες πολιτών που πληρούν κάποια ειδικά κριτήρια

Πότε θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Στις 20:00 θα μιλήσει στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Την Κυριακή στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments