Ελλάδα

Τρίτη δόση: Αυτό είναι το SMS που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι

Τρίτη δόση: Αυτό είναι το SMS που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι
Τρίτη δόση: Την Τρίτη πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου και αυτό είναι το SMS που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της προηγούμενης Δευτέρας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ανοσοκατασταλμένων θα ανοίξει στις 14 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για 285.000 συμπολίτες που ανήκουν στις ομάδες που θα πρέπει να λάβουν και την ενισχυτική δόση.

Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στην ομάδα που δικαιούται να εμβολιαστεί έχουν ήδη αρχίσουν να λαμβάνουν το SMS.

Το SMS που λαμβάνουν οι δικαιούχοι

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό με την 3η επαναληπτική δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19, σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία και ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια του τίτλου αντισωμάτων.

Πρόκειται για 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες, και πιο συγκεκριμένα για ασθενείς των παρακάτω κατηγοριών:

  • μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων
  • άτομα με καρκίνο
  • νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια
  • νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Η λειτουργία της πλατφόρμας για την 3η δόση θα ξεκινήσει από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.608 , εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 616.765 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.595 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.223 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (63.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 342 (90.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 37 (9.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.046 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 183 (ημερήσια μεταβολή -16.82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments